Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2018. 21:36:00
MA DA?

Što ženama diže tlak u krevetu?

Na prvo mjesto liste najiritantnijih muških ponašanja smjestilo se uzimanje pokrivača na svoju stranu kreveta

Hrkanje nije najgora stvar na svijetu već...
Hrkanje nije najgora stvar na svijetu već... (Shutterstock)

Koliko ste se puta probudili ujutro, a vaša draga vas je gledala kao da ste joj upravo ubili omiljenog kućnog ljubimca i bacili svu šminku u smeće pogreškom? A sinoć je sve bilo tako lijepo...

E, možda jest prije spavanja, no tijekom noći napravili ste jednu kardinalnu pogrešku... i ne, niste hrkali kao medvjed u zimskom snu, već ste joj - ukrali pokrivač.

Jedno istraživanje provedeno na više od 1000 ispitanika pokazalo je da hrkanje nadmašuje krađa pokrivača.

Ispitanici su morali ocjenjivati razne scenarije iz spavaće sobe i na prvo mjesto liste najiritantnijih smjestilo se uzimanje pokrivača na svoju stranu kreveta. Hrkanje se našlo na drugom mjestu, a na trećem je neprestano vrpoljenje.

Zanimljivo je kako ista navika previše ne nervira muškarce - muškim ispitanicima najviše smeta kada žena jede u krevetu.

Isto istraživanje pokazalo je da su parovi s većim krevetom u načelu sretniji, što je sasvim logično jer veći komfor prilikom spavanje pruža osjećaj zadovoljstva i manje se opterećujemo drugim potencijalno iritantnim navikama.

Zanimljivo je i kako je 17 posto oženjenih ispitanica izjavilo kako nema ništa protiv toga da povremeno spava odvojeno od partnera jer se tako lakše odmore, a samo 8 posto oženjenih muškaraca dijelilo je isto mišljenje

27.08.2018. 21:36:00
http://metro-portal.hr/sto-zenama-dize-tlak-u-krevetu/114008/