Metro-portal.hr

objavljeno 10.08.2013. 21:27:00
HEH

Što vaša odjeća govori o vezi

Novo istraživanje tvrdi da se prema vašem odabiru odjeće može otkriti u kojoj vam je fazi veza i kamo ide

Ovakav dizajnerski komad trebao bi značiti stabilnu vezu
Ovakav dizajnerski komad trebao bi značiti stabilnu vezu (Arhiva)

Dizajnerski komadi odježe i modnih dodataka, prema novom istraživanju, znače da je žena koja ih nosi u stabilnoj i čvrstoj vezi, a tako je percipiraju i druge žene. 

Zanimljivo istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Minnesota u prvom je dijelu dalo ispitanicama zadatak da pročitaju jedan od dva opisa ljubavnog para. U opisima je ovlaš navedeno da u jednom slučaju žena ima dizajnersku odjeću, a u drugom ne.

Bez obzira što se tome u tekstu nije pridavala pažnja, žene su redom par u kojem je partnerica nosila dizajnersku odjeću proglašavali stabilnijim, a partnere opisali kao zaljubljenije i privrženije.

U drugom su dijelu morale prvo zamisliti da im neka druga žena zavodi partnera, a u posebnom dijelu na modne dodatke nacrtati logotipove poznatih brandova. Iako naizgled nepovezano, žene su redom crtale dvostruko veće logotipove.

Znanstvenici su na temelju tog testa zaključili da žene kad su nesigurne u vezu žele dizajnerske komade i modne dodatke, koji bi im trebali dati dodatnu sigurnost i spokoj.

 

10.08.2013. 21:27:00
http://metro-portal.hr/sto-vasa-odjeca-govori-o-vezi/79795/