Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2020. 15:01:00
ZNATE LI?

Što vam stoji na putu sreće?

Naučite poštovati sebe, voditi brigu o sebi i postati svoj sustav podrške, jer vaše potrebe su važne - i to stvarne i prave

Što vas muči?
Što vas muči? (Arhiva)

Marc i Angel Chernoff, autori nove knjige "1000+ Little Things Happy Successful People Do Differently", vjeruju da ostvarivanje sreće više ima veze s našim unutarnjim stanjima - što mislimo o sebi i osjećamo. 

"Milijuni ljudi žive cijeli svoj život prema zadanim postavkama, ne shvaćajući da sve mogu prilagoditi. Nemojte biti jedan od njih. Nemojte se zadovoljiti zadanim postavkama u životu. Usudite se izmijeniti i napredovati. Istina je da nećete uvijek biti prioritet drugima, i zato morate biti prioritet sebi. Naučite poštovati sebe, voditi brigu o sebi i postati svoj sustav podrške. Vaše potrebe su važne", piše u nastavku. Pročitajte na što trebate obratiti pažnju i izbjegavati u svom životu: 

1. Dopuštati da tuđa mišljenja kontroliraju vaš život

Na kraju krajeva, računa se ono što vi mislite o sebi, a ne što drugi misle. Ponekad morate učiniti što je najbolje za vas i vaš život, a ne što je najbolje za druge. 

2. Sramiti se zbog prošlih neuspjeha

Vaša prošlost nije isto što i vaša budućnost. Samo zato što ste pogriješili jučer, prije šest mjeseci ili zadnjih 16 godina nema utjecaj na današnji trenutak. Važno je ono što radite sada.

3. Neodlučnost oko onoga što želite

Kada ste strastveni, imate energiju. Isto tako, kad vam nedostaje strast, vaša je energija niska i neproduktivna. Odlučite što želite, a zatim s puno strasti krenite prema tome.

4. Odugovlačenje s ciljevima koji su vam važni

U životu imamo dva osnovna izbora: prihvatiti uvjete kakvi postoje ili prihvatiti odgovornost za njihovo mijenjanje. Nemojte odustati od pokušaja da učinite ono što doista želite učiniti. Kada postoji ljubav i nadahnuće, ne možete pogriješiti. Za godinu dana poželjet ćete da ste što ranije započeli.

5. Ne činiti ništa

Svaki dan je nova prilika za izbor. Odaberite promjenu. Odaberite uključivanje svjetla i prestanite se brinuti zbog nesigurnosti i sumnji. Radite ono na što ste ponosni. Odlučite što doista želite živjeti, upravo sada.

6. Potreba da budete uvijek u pravu

Usmjerite se na uspjeh, ali nikada nemojte odustati od svog prava da budete u krivu. Jer kad to činite, izgubit ćete  sposobnost da naučite nove stvari i krenete naprijed sa svojim životom.

7. Bježanje od problema koje treba popraviti

Činimo život težim nego što mora biti. Poteškoće su počele kada su razgovori postali poruke, osjećaji se izgubili, seks je postao igra i slično. Suočite se s tim problemima, popravite probleme, komunicirajte, cijenite, oprostite i volite ljude u vašem životu koji to zaslužuju.

8. Imate isprike umjesto odluka

Život je kontinuirana vježba u kreativnom rješavanju problema. Pogreške ne postaje sve dok ih pokušavate ispraviti. Dakle, većina dugoročnih neuspjeha rezultat je izgovora umjesto donošenja odluka. 

15.09.2020. 15:01:00
http://metro-portal.hr/sto-vam-stoji-na-putu-srece/127486/