Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2015. 13:23:00
UPS!

Što sve prijeti vašem poslu?

Lijepo ste se zaposlili, ugodno vam je svaki dan dolaziti u opuštenu atmosferu ... sve dok se ne pojavi neki jahač Apokalipse koji će vas ostaviti bez posla

Što vas može dovesti u ovu situaciju
Što vas može dovesti u ovu situaciju (Arhiva)

Siguran posao nešto je što se u ovim vremenima cijeni i traži, čuva kao malo vode na dlanu i slavi s prijateljima kad se dobije. No, ako ste uspjeli u tome, vaš život nije nužno ušao u mirne vode, jer postoji niz prijetnji vašem poslu koje vas lako mogu vratiti na početnu poziciju.

Primjerice, dioničari društva u kojem ste zaposleni žele više profita koji bi podijelili, stalni rast i neprekinut dotok novaca u svoje džepove - a vaša plaća može im stajati na putu.

Ništa manje opasna nije ni diskriminacija - iz bilo kojeg razloga, vjerskog, spolnog, starosnog ... možete izgubiti posao ili ga ne dobiti.

Naravno, uvijek se može pojaviti nova ekonomska kriza koja će dovesti do novog vala otpuštanja, što smo već više puta vidjeli u vrlo kratkom vremenu.

Tu je i imigracija - ne govorimo nužno o ovim jadnim ljudima koji trenutno prolaze kroz Hrvatsku prema boljem životu, no nekima i naša država izgleda kao raj u usporedbi s njihovom i spremni su raditi za puno manje novaca od nas ...

Outsourcing je sve popularniji, tvrtke krešu troškove plaća i prebacuju poslove koji ne spadaju u core business na vanjske dobavljače, koje plaćaju bitno, bitno manje.

Pazite li što pišete po internetu, objavljujete na Fejsu? Ako baš i ne, provjere prije zaposlenja i praćenje zaposlenika na društvenim mrežema lako vam mogu doći glave.

I da, tu je uvijek razvoj tehnologije koji vaše mjesto može prepustiti nekom softveru ili robotu koji će ga raditi puno bolje od vas, neće ići na bolovanje, tražiti slobodne dane ...

23.11.2015. 13:23:00
http://metro-portal.hr/sto-sve-prijeti-vasem-poslu/95149/