Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2019. 20:01:00
HE HE

Što spašava neprivlačne muškarce

Ako ste 'prosječnog izgleda' ili malo ružniji muškarac - duhovitošću i maštovitošću možete povećati svoju privlačnost

Nasmijte ju!
Nasmijte ju! (Dreamstime)

Vjerojatno želite misliti kako nije sve u izgledu i da možete privući suprotni spol svojom duhovitošću i kreativnošću, a ne samo fizičkim izgledom. I to jest istina - ako ste muškarac. Žene, s druge strane, baš i nisu te sreće. Bar ako je vjerovati novom istraživanju.

Zaključak studije koju je objavio Royal Society jest da, ako ste 'prosječnog izgleda' ili malo ružniji muškarac - duhovitošću i maštovitošću možete povećati svoju privlačnost. 

Ali loša vijest dolazi za žene - ako imate zanimljivu osobnost, to vam neće pomoći u izlascima. Ustvari, moglo bi vam čak i odmoći. Istraživanje, čiji je glavni autor Christopher Watkins, ispitalo je 89 muškaraca i žena, čija je prosječna dob 23 godine. 

Jedna grupa je zamoljena da ocijeni privlačnost muških i ženskih fotografija lica, bez da su znali išta o njima.

Druga grupa ocjenjivala je privlačnost istih ljudi, ali su znali kakva im je osobnost. Ljudi s fotografija su zamoljeni da opišu jednu sliku i da izmisle dodatnu uporabu za automobilsku gumu.

Njihovi odgovori rangirani su po kreativnosti i koliko su maštoviti, pametni i zabavni. Dobrovoljci su ocijenili manje fizički privlačne muškarce koji su napisali kreativne eseje kao atraktivnije u cjelini, ali su ocijenili manje fizički privlačne žene koje su pisale kreativne eseje kao još manje atraktivne.

U isto vrijeme, najljepše žene ocijenjene su najatraktivnijima, bez obzira koliko su kreativne.

"Kreativni i zabavni muškarci s manje privlačnim licima ocjenjeni su skoro isto atraktivni kao i privlačni muškarci koji nisu bili toliko atraktivni. Kreativne žene s manje atraktivnim licima kao da su na neki način kažnjene", rekao je Watkins za AFP.

Watkins vjeruje da objašnjenje za dvostruka mjerila leži u evolucijskoj biologiji: žene su "više izbirljive" kad biraju partnera, a kreativnost može biti znak veće inteligencije.

10.05.2019. 20:01:00
http://metro-portal.hr/sto-spasava-neprivlacne-muskarce/118388/