Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2014. 09:30:00
ZANIMLJIVO

Što SMS-ovi govore o vašoj vezi

Zanimljiva analiza poruka jednog bračnog para koju je napravila ljepša polovica i izvukla neke neočekivane zaključke

Kakve SMS-ove vi pišete?
Kakve SMS-ove vi pišete? (Arhiva)

SMS poruke mogu mnogo reći o statusu veze između dvoje ljudi, smatra analitičarka Alice Zhao koja je u zanimljivom eksperimentu analizirala poruke koje su ona i suprug izmjenjivali tijekom šest godina, od upoznavanja do stupanja u brak.

Na početku veze, 2008. kad su bili još jako zaljubljeni poruke su bile dulje i u njihovu su rječniku prevladavale riječi 'ljubav', 'ljubavi', 'bok', a s vremenom su ih zamijenile kraće poruke u kojima dominiraju riječi poput 'ok', 'ručak', 'večera', piše Independent.

Izmijenilo se i vrijeme slanja tekstualnih poruka. Na početku veze stizale su u vremenu između 15 i 3 sata, a nakon što su se vjenčali izmjenjivanje kratkih praktičnih poruka bilo je učestalije tijekom radnog vremena.

Zhao na svom blogu objašnjava kako razloge za promjene u porukama - od ljubavnih do onih rutinskih treba tražiti i u činjenici da se dok su 'hodali' nisu viđali svakodnevno pa se veći dio komunikacije odvijao putem tekstualnih poruka. 'Sad smo zajedno gotovo cijelo vrijeme i komuniciramo uživo pa su esemesovi postali način komuniciranja o svakodnevnoj logistici, što ne znači da se sve pretvorilo u rutinu', optimistična je Zhao.

25.10.2014. 09:30:00
http://metro-portal.hr/sto-sms-ovi-govore-o-vasoj-vezi/88018/