Metro-portal.hr

objavljeno 01.03.2014. 23:01:00
BZZZZZZ

Što se tijekom seksa zbiva u muškom mozgu

Mislite li da je u muškoj glavi sve organizirano tijekom seksa? Ne baš, upravo suprotno, ali na sreću se pali autopilot

Muški um je čudno mjesto
Muški um je čudno mjesto (Arhiva)

Znamo da žene i tijekom seksa razmišljaju o mnogim drugim stvarima, no što se zapravo zbiva u muškom umu? Prije seksa prepun je misli, među kojima naravno prevladavaju one kako da dođu do njega, no brine ih i izvedba o kojoj unaprijed razmišljaju.

No, tijekom seksa misli više manje nestaju i ostaje jedna koja ih proganja cijelo vrijeme, a to je hoće li njihova partnerica stići do orgazma, jer ga muškarci doživljavaju kao priznanje svojim ljubavničkim sposobnostima. 

Na sreću, u muškom umu postoji neka vrsta autopilota koja umjesto zbunjenog muškarca vodi tijelo instiktivno prema zadovoljavanju žene, a poslije svega muškarci vole ispitivati partnericu je li stigla do orgazma ili koliko je puta to doživjela, ne bi li pokazali kako su oni bili "dobri u krevetu".

Istini za volju, među muškarcima ipak ima i onih koji znaju da orgazam nije sve i koji dozvole svom autopilotu da ženu povede na erotsko putovanje koje će biti dobro, čak i ako na kraju njega ne bude orgazam. 

Ipak, ako osjete da bi njihov vrhunac mogao doći ranije od ženskog, što najčešće i jest slučaj, mnogi muškarci počnu razmišljati o svemu i svačemu ne bi li nekako odgodili orgazam i rasporedili snage tako da ženu dovedu do vrhunca.

Manje omiljena taktika, barem što se žena tiče, je kraća predigra koja bi trebala garantirati duži odnos, jer neće biti toliko uzbuđeni da ne mogu kontrolirati svoj orgazam.

Bilo kako bilo, muškarci se stvarno trude, pa nije na odmet povremeno pohvaliti umornog ljubavnika, to će mu biti najveća nagrada. 

01.03.2014. 23:01:00
http://metro-portal.hr/sto-se-tijekom-seksa-zbiva-u-muskom-mozgu/83563/