Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2015. 13:24:00
OPREZNO ...

Što se NE radi na poslovnom računalu

Računala su postala normalan dio poslovne opreme i nerijetko ljudi imaju i poslovno i privatno računalo, a evo što ne bi trebali raditi na onom službenom

Ovo se nikako ne smije raditi ...
Ovo se nikako ne smije raditi ... (Shutterstock)

Službeno računalo više se ni ne broji kao neki specijalan dodatak na poslu, već se gotovo podrazumijeva, no i dalje je potrebno biti vrlo oprezan u njegovom korištenju u privatne svrhe, i to iz više razloga. 

Za početak, nikad nemojte obavljati privatne financijske transakcije preko poslovnog računala, jer sigurnost na internetu sve je upitnija, a zaposlenici kompanija glavni su cilj hakera zbog mogućnosti da upadom u jedno računalo uđu i u ostala. Stoga, bankarenje ostavite za kućno računalo (i pobrinite se da bude sigurno).

Naravno, u to spada i raznorazno naručivanje robe ili usluga, jer hakerima nema veće sreće nego kad počnete upisivati brojeve kreditnih kartica. Naime, imajte na umu - vaše računalo možda i jest čisto, no jeste li sigurni u računala svojih kolega?

Na kraju, privatni upiti, medicinski problemi, veze i slično nisu teme koje se trebaju pojavljivati na poslovnom računalu - prvo, mogu doći do poslodavca, a i vaše računalo može otići nekom kolegi kad dobijete novo, a vi sigurno nećete uspjeti sve obrisati ...

Sve u svemu, poslovno računalo - za posao! 

P.S. Surfanje sumnjivim stranicama se podrazumijeva, naravno  :)

05.10.2015. 13:24:00
http://metro-portal.hr/sto-se-ne-radi-na-poslovnom-racunalu/94282/