Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2019. 13:01:00
EHHH...

Što se NE naručuje u kafićima

Mali pelin s ledom i limunom, mineralna s limunom, cola s limunom... ali bez limuna!!

Cuga s limunom? Ne, hvala :)
Cuga s limunom? Ne, hvala :) (Arhiva)

Kafići su nam, ponekad, drugi dom - znamo konobare, gazdu, cijene napamet, a i što možemo i trebamo napraviti kako bi nam bilo što ugodnije... naručiti omiljeno piće. No, jeste li sigurni da je to što naručujete zdravo?

Prema tvrdnjama stručnjaka, a na osnovu provedenog istraživanja, postoje pića koja nikako ne treba naručivati kako biste izbjegli rizičan kontakt s bakterijama i eventualnim zdravstvenim problemima.

Jedno istraživanje je pokazalo da se u piću koji mnogi naručuju krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok s kriškom limuna.

U istraživanju se testiralo 76 kriški limuna iz 21 restorana. Otkriveno je da je 70 posto, odnosno 53 kriške zaraženo bakterijama, piše Huffington post.

I bez istraživanja, možemo znati da se limun reže puno prije nego gost naruči piće, da se čuva u plastičnim posudama, često i izvan hladnjaka,a što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor bakterija pronađenih na limunu, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu preživjeti i da se razmnožavaju u alkoholnim pićima.

Stoga, pazite dobro što naručujete...

05.03.2019. 13:01:00
http://metro-portal.hr/sto-se-ne-narucuje-u-kaficima/117263/