Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2019. 15:02:00
ZNATE LI?

Što se jede poslije treninga, a što ne?

Godinama je već uvriježeno stajalište kako se proteinski obrok u tijelo mora unijeti čim se završi s treningom...

Kako se hraniti nakon treniga?
Kako se hraniti nakon treniga? (Arhiva)

Što jesti prije i poslije treninga postala je sve češća tema vježbača, pogotovo onih koji su sada uhvatili zadnji voz prije ljeta u pokušaju dolaska do što bolje figure.  

Godinama je već uvriježeno stajalište kako se proteinski obrok u tijelo mora unijeti čim se završi s treningom. No, u posljednje se vrijeme sve više preispituje oko te teme, a mi vam u nastavku donosimo što se danas smatra ispravnim načinom prehrane prije ili nakon treninga. 

Kada je važan obrok nakon treninga - važan čimbenik vezan uz obrok nakon treninga je obrok koji jeste ili niste odradili prije. Za one koji odlaze u teretanu praznog želuca, obrok nakon treninga ima veliku važnost. Unošenje bar 30 grama proteina nakon treninga pomaže rastu mišića u kataboličkom procesu koji se tada događa u organizmu. 

Kada  nije važan obrok nakon treninga - za one koji preferiraju pojesti svoj obrok prije treninga, a da su u njega uključili proteine, ono što će i kada će pojesti nakon treninga postaje manje važno. Važne aminokiselinei dalje ostaju u organizmu i nakon prvog obroka, stoga će tijelo i dalje posjedovati važne sastojke za oporavak nakon treninga.

07.05.2019. 15:02:00
http://metro-portal.hr/sto-se-jede-poslije-treninga-a-sto-ne/118334/