Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2016. 12:42:31
ISPROBAJTE!

Što se događa kad prestanete jesti kruh?

Bijeli kruh ne sadrži vlakna koja su potrebna za normalan rad crijeva i probave, a prerađeni bijeli kruh izaziva skok šećera koji brzo pada i time izaziva dodatan osjećaj gladi

Bijeli kruh loš je za vas
Bijeli kruh loš je za vas (Shutterstock)

Želite skinuti kilograme na brzaka? Evo recepta - prestanite jesti bijeli kruh. Naime, bijeli kruh prepun je ugljikohidrata zbog čega se njegovo naglo izbacivanje vrlo brzo vidi i na vašoj kilaži.

Na početku gubite vodu nakupljenu u tijelu budući da ono skladišti ugljikohidrate u obliku glikogena, mliječne kiseline koja sakuplja vodu.

Svaki gram ugljikohidrata zadržan u tijelu, zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

Kvalitetni ugljikohidrati pomažu radu mozga, no ukoliko hrana nije zdrava, pojavljuje se osjećajumora. Bijeli kruh ne sadrži vlakna koja su potrebna za normalan rad crijeva i probave. Prerađeni bijeli kruh izaziva skok šećera koji brzo pada i time izaziva dodatan osjećaj gladi.

Upravo iz navedenih razloga nutricionisti uporno preporučuju kruh od integralnih žitarica koji je pun složenih ugljikohidrata, jer se oni sporije razgrađuju, uravnotežuju razine šećera u krvi i dulje održavaju osjećaj sitosti.

 

30.01.2016. 12:42:31
http://metro-portal.hr/sto-se-dogadja-kad-prestanete-jesti-kruh/96240/