Metro-portal.hr

objavljeno 03.02.2013. 23:01:00
MR. RIGHT

Što šapućete na jastuku nakon seksa

Jedna od glavnih stvari za uspješnu vezu je, prema novom istraživanju, dobar razgovor nakon seksa

O čemu razgovarate nakon seksa
O čemu razgovarate nakon seksa (Shutterstock)

Tajni dobre veze ima, sve nam se čini, bezbroj, no ova o kojoj je ovdje riječ mogla bi stvarno biti jedna od presudnih. Ekipa stručnjaka sa Sveučilišta Michigan napravila je istraživanje o razgovorima nakon seksa i njihovom utjecaju na uspješnost veze. 

Jedan od najčešćih prigovora muškarcima je upravo vezan na to, jer se veći broj njih nakon seksa jednostavno okrene na svoju stranu i utone u san. Žene čiji partneri to rade osjećaju nesigurnost i žude za pažnjom, bez obzira koliko seks prije toga bio dobar.

Žene traže upravo suprotno, pažnju, komunikaciju i osjećaj emocionalne bliskosti nakon seksa, a to se najbolje postiže maženjem i razgovorom nakon seksa. 

Za utjehu muškarcima i argument u raspravi - tijekom seksa u tijelu muškarca izlučuju se oksitocin i prolaktin, čija je razina najviša nakon ejakulacije, a oni imaju učinak sedativa i lako i brzo vas odvedu u carstvo snova.

No, istraživači su zaključili temeljem istraživanja na gotovo 500 parova da razlog muškog sna nakon seksa nije samo kemijske prirode, nego služi i kao sredstvo izbjegavanja razgovora o vezi, čega se u principu većina užasava.

Što prije muškarac zaspe nakon seksa, više ga plaši ozbiljnije vezivanje, pa i prema tome možete procijeniti koliko vaša veza može postati ozbiljna. 

03.02.2013. 23:01:00
http://metro-portal.hr/sto-sapucete-na-jastuku-nakon-seksa/76310/