Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2014. 18:30:00
SAVJETI

Što rade sretni parovi - naučite i primjenite

Sretni parovi neke stvari rade drugačije od ostalih i upravo je u tome tajna njihove uspješne veze, pa zašto ih ne biste kopirali

Sreća zahtijeva samo malo više truda
Sreća zahtijeva samo malo više truda (Shutterstock)

Svaka veza ima svojih uspona i padova na koje utječe okruženje i stres, koji u vezi čak može dovesti i do depresije, no svi mi znamo poneki par koji je uvijek sretan. Ako se pitate glume li, odgovor je - možda.

Ipak, istinski sretni parovi postoje i, zapravo, njihove tajne i nisu tako skrivene kako bi se moglo pomisliti. Dovoljno je malo pozornije promatrati njihovo ponašanje kako bi se uočile razlike u odnosu na druge parove, sitnice koje ih čine toliko sretnim. 

Recimo, jedan od važnih faktora sreće u vezi ili u braku su stalna pozitivna iznenađenja. Da, svi smo umorni i iscrpljeni, no oni koji nađu snage da svog partnera iznenade nekom sitnicom, kartama za kino, masažom stopala ili omiljenom večerom grade sreću u svojoj vezi. 

Jednako tako, sretni parovi drže do fizičkog kontakta koji nije puki seks - ona uvijek njemu u u društvu sjedne u krilo, grle se i ljube kad god im to padne na pamet, a na taj način oslobađaju oksitocin, hormon koji je zadužen za povezivanje s drugom osobom. 

Iskrenost je ključna za održavanje zdrave veze, pa tako partneri u sretnoj vezi znaju kad trebaju ponuditi ispriku i priznati krivicu za neke svoje pogrešne poteze, jer su svjesni da moraju suzbiti svoj ego kako bi ostvarili bolji odnos s partnerom. 

Uz to ide i dobra komunikacija, i to na način koji vašem partneru najviše odgovara - zvučnim ćete tipovima najviše toga reći glazbom i izjavama ljubavi, vizualnim poklonima, a osjetilnima će najviše značiti zagrljaji i dodiri. 

Prijateljstvo je nekad važnije od obitelji, čak su i istraživanja pokazala da su ljudi sretniji i dulje žive kad su često okruženi prijateljima, a ne samo obitelji. Stoga, budite prijatelj sa svojim partnerom, bit će vam sjajno. Ako uz to ne zaboravite na nježnost, koja se najčešće prva gubi u vezama, sretan život u vezi je pred vama. 

03.05.2014. 18:30:00
http://metro-portal.hr/sto-rade-sretni-parovi-naucite-i-primjenite/84751/