Metro-portal.hr

objavljeno 23.09.2012. 17:03:00
Slatkiši otkrivaju karakter

Reci mi što grickaš i reći ću ti tko si

Na razgovorima za posao u Americi jedno od pitanja nerijetko se odnosi upravo na prehrambene navike kandidata, koje mogu ukazati na temeljne karakterne crte

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Osjećajni
Ljubitelji sladoleda, prema istraživanjima psihologa vrlo su emocionalne osobe. Umirujuće djeluju na okolinu i rođeni su diplomati jer razumiju različita stajališta i ne prisiljavaju druge na promjenu mišljenja.

Vatreni
Osobe koje uživaju u čipsu s paprikom, pizzu dodatno začinjuju s čilijem, a pomfrit jedu isključivo s ljutim kečapom, imaju izraženu sposobnost za menadžerske poslove. Rijetko kada podliježu stresu, uvijek su motivirani, puni elana i vatreno su posvećeni poslovnom i privatnom životu.

Povučeni
Čokolada s velikim udjelom kakaa u kombinaciji s kiselkastim slatkišima ukazuje na povučene ljude. Zbog kontrastnog načina života (gorko-kiselo), često se druže s uskim krugom ljudi, a u poslu su skloni nekonvencionalnim rješenjima. Pozorno slušaju druge, ali se istovremeno ne boje izreći vlastite stavove.

Vođe
Prirodni vođe najradije grickaju čips, kokice i kikiriki, odnosno sve što je hrskavo i privlači pozornost. Rado se nalaze u centru događanja, hrabri su, sposobni i često drugima služe kao uzor.

Kreativci
Svi oblici slatkog i šarenog magično privlače kreativce, koje vesela kombinacija boja podsjeća na djetinjstvo. Često puta žive sami u svom svijetu, skloni su sanjarenju i puni originalnih ideja.

Inače, istraživanja ujedno pokazuju da čokolada i praline predstavljaju najpopularnije slatkiše većine ljudi, a slijede ih gumeni bomboni, keksi i kaugume.

 

23.09.2012. 17:03:00
http://metro-portal.hr/sto-omiljene-grickalice-govore-o-vama/20767/