Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2013. 10:49:00
SAVJETI

Što ne trebate raditi kad ste pijani

Ako vas, recimo, ponese oduševljenje ulaskom Hrvatske u EU, evo što ne biste nikako trebali raditi

Ne bi bilo dobro da završite ovako
Ne bi bilo dobro da završite ovako (Arhiva)

Ništa lakše nego popiti piće viška u trenucima zabave i veselja, a što lakše klize niz grlo, sve nam je lakše popiti i nekoliko njih. No, posljedice znaju biti neugodne, jer obično nam padaju na pamet glupe stvari.

Recimo, sjedanje za volan. Nekad je bilo lako shvatiti da vam je prijatelj pijan jer nije mogao pogoditi bravu od vrata, ali s novim daljinskim zaključavanjima i to je postalo teže. Ipak, treba pogoditi i bravu kod volana, a kad vidite da imate problema, lijepo izađite iz automobila i pozovite taksi, jeftino je i sigurno.

Mobiteli su donijeli nove pošasti koje lako pođu u krivom smjeru, kao što su slanje poruka i fotografiranje u pijanom stanju. Poruke se obično malo teže čitaju, a fotke prečesto završe na Facebooku pa do jutra kad se otrijeznite već svi vaši prijatelji i poznanici znaju što ste radili, a to može biti stvarno nezgodno. 

Svi smo sebi jako lijepi u trenucima alkoholiziranosti, no problem je što nas trijezni ljudi vide onakvima kakvi smo stvarno, tako da flertovi s osobama koje vidite prvi puta u životu najčešće završe problematično - muškaci dobiju šamare, a djevojkama se mogu dogoditi i gore stvari. A uz sve to, mogli bi se probuditi uz nešto jako ružno ...

Ako su rane od prekida još svježe, povelika količina alkohola u krvi može nas motivirati da još jednom pokušamo objasniti bivšoj ili bivšem koliko su pogriješili. Naravno, nema lošijeg trenutka da to napravite, stoga kad primjetite da ste već lagano pijani, zamolite nekog trijeznijeg da vas spriječi u tome.

Naravno, za kraj, nemojte se ni slučajno svađati s ljudima kad ste pijani, jer su vjerojatno puno veći od vas i razbit će vas u trenu, a piće viška sa šefom s posla vrlo bi vas lako moglo ostaviti bez posla, pa pripazite koliko točite u sebe.

30.06.2013. 10:49:00
http://metro-portal.hr/sto-ne-trebate-raditi-kad-ste-pijani/79020/