Metro-portal.hr

objavljeno 16.02.2020. 21:43:00
ZAPAMTITE!

Što napraviti nakon prekida?

Prekid veze ili braka je vrlo traumatično iskustvo za obje strane, a najvažnije je da se nakon njega što prije sabere i krenete dalje - evo i kako

Kako se sabrati?
Kako se sabrati? (Arhiva)

Prekidi ljubaznih veza su teški, ali često ih u životu ne možemo izbjeći. Stručnjaci su za portal Wellandgoog objasnili koji su to mali koraci s kojima možemo lakše preživjeti teške i bolne prekide.

Budite ljubazni prema svima - "Stavite osmijeh na lice, recite 'drago mi je što te vidim' i nastavite prema naprijed"

Budite sigurni da ne pratite bivšu/bivšeg - "Ako se dovedete u napast da na internetu pregledavate profile bivše/bivšeg, isključite telefon i sakrijte ga. Nemojte se prepustiti iskušenju kako ne biste kasnije požalili", dodala je klinička psihologinja Goali Saedi Bocci.

Budite sretni zbog drugih - "Ako se ne natječemo s drugima ljudima nego tuđe živote vidimo kao vlastito iskustvo, možemo izbjeći negativne osjećaje", kaže Silvershein.

Čitajte - "Ovo je prekrasan i zdravi bijeg, a imat ćete zanimljive priče koje ćete moći podijeliti na budućim spojevima", objasnila je life coach Susie Moore.

Izađite iz kuće - "Svježi zrak. Izađite u šetnju, po namirnice. Što se prije uključite u normalan život, brže ćete se ponovno osjećati normalno", rekla je stručnjakinja za odnose Susane Winter.

Napravite planove i držite ih se - "Kada imate planove lakše se ujutro dignuti iz kreveta", Lucht.

Pronađite snagu u sebi - "Učinite nešto što će nahraniti genija u vama i obratiti si vašim interesima, strastima ili talentima. Možda se na početku nećete osjećati divno, ali jednom ćete to stvarno poštovati kada budete u mogućnosti iskazati svoje divne kvalitete, osjećat ćete bolje zbog posla i života".

Sjetite se da ste čovjek - "Prekid veze uzrokuje velike fiziološke i neurokemijske promjene, a znajući da su te promjene normalne i očekivane, pomoći će vam da se osjećate manje usamljeno u svojim osjećajima", rekla je Elle Huerta, osnivačica i izvršna direktorica aplikacije Mend.

Štedite - "Usvojite disciplinu štednje određenog mjesečnog iznosa mjesečno uz štednju koju već imate. Ne mora biti puno, čak i ušteda od 50 kuna pomaže", pojasnila je financijska stručnjakinja Angela Holliday.

Uklonite stvari iz svog prostora - počnite s izbacivanjem stvari od bivšeg partnera. "Kupite nešto ili nekoliko stvari za koje znate da bi vaš bivši partner mrzio, ali vama se stvarno sviđaju", objašnjava Letich.

Vježbajte - "Kada vježbate izlučujete endorfin. Zbog njega ćete biti sretniji", dodaje Elle Woods. 

16.02.2020. 21:43:00
http://metro-portal.hr/sto-napraviti-nakon-prekida/123813/