Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2019. 21:38:00
DA?

Što nam zapravo radi seks s bivšim?

Odlazak pod plahte s bivšim možda nije tako štetno kao što se čini jer novo istraživanje tvrdi da ne otežava nužno cijeli prekid

Koliko je to pametno?
Koliko je to pametno? (Shutterstock)

Seks s bivšim partnerom jedna je od stvari na koju će vas upozoriti svaki pravi prijatelj/ica, naglašavajući kako to nije dobro za vas... no izgleda da nisu u pravu.

Takva se situacija nekako mnogima, ipak, zalomi. Ljudi zadržavaju međusobnu privlačnost bez obzira na emocionalne razloge ili razlike zbog kojih su prekinuli. 

Međutim, odlazak pod plahte s bivšim možda nije tako štetno kao što se čini jer novo istraživanje tvrdi da ne otežava nužno cijeli prekid. Rezultati studije objavljeni u časopisu Archives of Sexual Behaviour pokazali su nešto neobično

Prvi eksperiment uključivao je 113 osoba koje su nedavno prekinule vezu, a morale su ispuniti online upitnik i iskreno odgovoriti na to jesu li imale fizički kontakt s bivšim partnerom i kako su se osjećali zbog toga, a u drugom su morali priznati osjećaju li se i dalje vezani uz parnera.

Rezultati su pokazali da seksualno iskustvo s bivšim partnerom ne mora spriječiti emotivan napredak osobe i nastavljanje nakon prekida.

Znanstvenici su otkrili i da su osobe koje su još uvijek imale osjećaje za partnera koristile seks kao način za ponovno povezivanje, a seks s bivšim potkanuo ih je na pozitivno razmišljanje o svakodnevici nakon prekida. 

Međutim, bitno je naglasiti da su moguće i negativne emocije poput ljutnje, gorčine, konfuzije i tuge pa James Preece, stručnjak za veze, tvrdi da bi seks s bivšim trebalo izbjegavati. 

20.01.2019. 21:38:00
http://metro-portal.hr/sto-nam-zapravo-radi-seks-s-bivsim/116508/