Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2017. 13:29:00
ZANIMLJIVO!

Što nam je donio zadnji posao?

Zadnji posao ispitanicima (50%) je donio radno iskustvo, ali i prijatelje te emotivne partnere, pokazalo je zanimljivo istraživanje portala Moj posao

Odlične stvari događaju se na poslu
Odlične stvari događaju se na poslu (Pexels)

Svaki novi posao donosi nam nova iskustva. Međutim, što je ono najbolje što nam je donio zadnji posao koji smo radili, MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 1700 ispitanika.

Najbolje što je većina ispitanika (50%) dobila od svog zadnjeg posla je radno iskustvo. Ispitanici su tako, navode, stekli iskustva poput vođenja i odgovornosti, brzine i spretnosti te vještinu komunikacije s ljudima.

„Prethodni posao bio je zahtjevan i jako dinamičan, ali upravo iz tog razloga usvojila sam mnoga nova znanja i vještine", kaže jedna ispitanica, dok drugi ispitanik navodi da je radio u 'nevjerojatno teškim uvjetima', ali dodaje: „Dobitak zbog tog iskustva je vrijedan, jer će sve drugo biti pjesma."

Nešto manje od četvrtine ispitanika (17%) posljednji će posao najbolje pamtiti po iskustvu dodatnog učenja i stjecanja znanja. Među njima su i ispitanici koji su prošli stručno osposobljavanje, ali i oni koji su imali priliku koristiti strani jezik.

„Radio sam posao koji nisam radio prije te sam stekao iskustvo koje ne bih stekao na drugim radnim mjestima", kaže jedan ispitanik.

Za 13% ispitanika dobri prijatelji su ono najbolje što im je donio zadnji posao.

„Upoznala sam prijateljicu za cijeli život", kaže jedna ispitanica.

Kontakti su najbolje što je zadnji posao donio za 6% ispitanika, dok je njih 4% na zadnjem poslu pronašlo ljubav.

„Upoznala sam ljubav svog života za prošlom poslu", otkriva tako jedna ispitanica, dok druga priznaje: „Emotivni partner je bio sin mog šefa, ali sve je završilo otkazom."

Za 10% ispitanika najbolje što je donio zadnji posao bili su: otpremnina, vještina postavljanja prema poslodavcu, motivacija za završetak fakulteta, strpljivost, ali i stres te čir na želucu.

„Sve navedeno, osim emotivnog partnera, ali i to će se promijeniti", optimistično zaključuje jedan od ispitanika.    

25.10.2017. 13:29:00
http://metro-portal.hr/sto-nam-je-donio-zadnji-posao/108175/