Metro-portal.hr

objavljeno 15.01.2011. 14:45:00
PREGLED FILMOVA

Što nam donosi filmska 2011.?

U kina nam stiže ogroman broj nastavaka, kraj Harryja Pottera, početak kraja Sumrak Sage i niz junaka iz stripova

Fotografija vijesti

Nakon što smo 2010. ostavili iza sebe, a na dodjeli Oscara i Zlatne maline će uskoro biti proglašeni najbolji/najgori iz prošle godine, vrijeme je da se okrenemo filmskoj 2011. Pred nama su nove adaptacije stripova, a na veliko platno se vraćaju i duhovi iz prošlosti, odnosno velik broj nastavaka popularnih filmova.

Za obožavatelje...

Superheroji će biti zauzeti u filmovima "Thor" (svibanj), "X-Men: First Class" (lipanj), "The Green Lantern" (srpanj) i "Captain America: the First Avenger" (srpanj). Željno se iščekuje adaptacija stripa "Cowboys and Aliens" (srpanj) s Harrisonom Fordom i Danielom Craigom u ulozi kauboja koji se bore protiv aliena. Vanzemaljce ćemo gledati i u SF komediji "Paul" (ožujak).

Za obožavateljice...

Nakon uspješnica "300" and "Watchmen", redatelj Zack Snyder snimio je akcijski film "Sucker Punch" (ožujak) o skupini mladih žena koje bježe iz psihijatrijske bolnice u svijet mašte prepun oružja, eksplozija i odličnih vizualnih efekata. Glume: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jon Hamm,...

Za djecu...

Godina će, barem što će filmova tiče, biti dobra za klince, a neki naslovi će oduševiti i roditelje. Nostalgiju će kod starijih probuditi Štrumfovi (kolovoz), a Steven Spielberg na veliko platno vraća europskog animiranog junaka u filmu "The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn" (prosinac). Martin Scorsese nam na kraju godine donosi 3-D film "Hugo Cabret".

Za odrasle...

David Fincher bi mogao osvojiti Oscara za 2010. i "Društvenu mrežu", a za ovu godinu nam je pripremio ekranizaciju Larssonovog bestsellera "The Girl With the Dragon Tattoo" (prosinac). Matt Damon i Emily Blunt glavne su zvijezde trilera "The Adjustment Bureau" (ožujak) koji se temelji na knjizi Phillipa K. Dicka. Damon će se pojaviti i u filmu "Contagion" (listopad) Stephena Soderbergha u kojem se skupina liječnika bori protiv širenja smrtonosne bolesti. Za dozu smijeha će se pobrinuti James Franco i Danny McBride koji se u "Your Highness" (travanj) vraćaju u prošlost kako bi spasili princezu.

Za fanove poznatog...

Broj filmskih nastavaka koji će se u narednih 12 mjeseci pojaviti u kinima je doista nevjerojatan: "Scream 4" (travanj), "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" (svibanj), "Hangover 2" (svibanj), "Kung Fu Panda 2" (svibanj), "Cars 2" (lipanj), "Transformers: Dark of the Moon" (srpanj), "Spy Kids 4: All the Time in the World" (kolovoz), "Final Destination 5" (kolovoz), "Piranha 3-DD" (rujan), "Paranormal Activity 3" (listopad), "Happy Feet 2" (studeni), "Mission Impossible: Ghost Protocol" i novi Sherlock Holmes (prosinac). Najviše pozornosti će dobiti posljednji film i veliko finale sage o Harryju Potteru "Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2" (srpanj) kao i početak kraja Sumrak Sage "Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1" (studeni).

Piše: Michael Freidson/MWN
15.01.2011. 14:45:00
http://metro-portal.hr/sto-nam-donosi-filmska-2011/54092/