Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2013. 20:02:00
UPS!

Što najviše muči muškarce u četrdesetima?

Problemi s kojima se muškarci susreću nakon četrdesete dobro dijelu njih nisu važni, no sve se stubokom mijenja kad počnu zdravstveni problemi

Uobičajeni problem kojeg neki ne shvaćaju
Uobičajeni problem kojeg neki ne shvaćaju (Shutterstock)

Rane četrdesete osjetljive su godine za muškarce koji tada počinju osjećati kako ih vrijeme sustiže i više ne mogu nositi dvije vreće cementa i stepati u isto vrijeme. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da su problemi ozbiljniji, no i da ih muškarci ne shvaćaju dovoljno ozbiljno.

Naime, čak 68 posto muškaraca u ranim četrdesetima ima problema s viškom kilograma ili je već pretilo, za razliku od tek trećine žena u tim godinama koje imaju iste probleme. No, od tog broja čak 30 posto njih ne misli da imaju kilograme viška i ne brine ih izgled, a posljedično ni zdravlje. 

Istraživači naglašavaju da je društveno prihvatljivo da muškarci imaju štogod kilograma viška, iako je pretilost kod muškaraca u dobi nakon 35. godine povezana s bolestima srca i iznenadnom smrću, pa na taj način izravno ugrožavaju zdravlje. 

Štoviše, pokazalo se da su muškarci toliko sigurni u svoju snagu i izdržljivost da je samo 41 posto pretilih muškaraca izjavilo da razmišlja o mršavljenju ili to već pokušavaju. 

Ovakvom stanju ne pomažu ni navike muškaraca, koji u slučaju da vježbaju to čine češće nego žene, ali istovremeno ni najmanje ne paze na zdravu prehranu.

19.11.2013. 20:02:00
http://metro-portal.hr/sto-najvise-muci-muskarce-u-cetrdesetima/81695/