Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2014. 09:02:00
LOOL

Što najviše mrzite kod svojih kolega?

Najiritantnije kolege su oni koji konstantno kasne, kako na posao tako i na sastanke, jer ćete prije ili kasnije morati nešto raditi s njima i zbog toga doći u nezgodnu situaciju

Imate li nekog koga biste najradije raspalili? :)
Imate li nekog koga biste najradije raspalili? :) (Shutterstock)

Radni dan dovoljno je stresan i bez kolega koje rade stvari koje vam idu na živce, no rijetki su oni koji mogu reći da na njihovom radnom mjestu nema niti jednog kolege koji ih dovodi do ludila nekim aspektom svog ponašanja. 

Zato je u Velikoj Britaniji napravljeno istraživanje o iritantnim navikama kolega, a na prvom mjestu stvari koje izluđuju ljude su oni koji stalno kasne na posao i sastanke. Slijede strastveni pušači, koji svako malo izlaze kako bi zapalili cigaretu, što većinu nepušača izluđuje jer oni nemaju razloga za dizanje od stola.

Niti oni koji dolaze na posao bolesni nisu pretjerano omiljeni, jer gotovo u pravilu zaraze veći dio kolega, a da na poslu treba paziti što govorite pokazuje i činjenica da je ogovaranje drugih kolega karakteristika koja na visokom četvrtom mjestu najomraženijih. 

Povjerljivi poslovni problemi stvar su o kojoj se ne treba previše razgovarati, smatra velik broj ljudi, toliko velik da su to postavili na peto mjesto, a nakon toga slijedi dovođenje djece na posao. 

Kada vam kolega koji sjedi preko puta vas pošalje mail, stvarno se treba zapitati što s njim nije u redu, a gledanje tuđim zapuštenih nogu očito iritira dovoljno ljudi da je dospjelo na deveto mjesto liste.

Na zadnjem mjestu su kolege koje nose odjeću koja previše otkriva, no vjerujemo da se, u slučaju žena koje se tako oblače, radi o ljubomori kolegica koje nemaju što otkriti i kolege čije trbuhe nikakva majica ne može sakriti.

20.01.2014. 09:02:00
http://metro-portal.hr/sto-najvise-mrzite-kod-svojih-kolega/82807/