Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2018. 16:31:00
WOW!

Što najbolje oporavlja mišiće nakon vježbanja?

Čokoladno mlijeko može vam pružiti dodatnih šest minuta igranja ili vježbanja zbog nevjerojatnih sposobnosti za oporavak mišića

Čokoladno mlijeko je najbolje!
Čokoladno mlijeko je najbolje! (Arhiva)

Vježbanje je naporna stvar, a većina nas će nakon toga posegnuti za vodom, dobar dio za raznim izotoničnim napitcima, no ima jedna stvar koja je za to najbolja na svijetu - čokoladno mlijeko.

U nedavno objavljenoj studiji istraživača iz Irana i Kanade, pokazalo se da čokoladno mlijeko zapravo pruža bolji oporavak mišićima od sportskih napitaka.

Možda se čini proturječnim jer čokoladno mlijeko nije poznato kao piće koje sportaši piju nakon i za vrijeme svojih nastupa. Sportski napici imaju lijepe kampanje s poznatim sportašima, a čokoladno mlijeko, s druge strane, ima sretne krave.

No, po novoj studiji čokoladno mlijeko može vam pružiti dodatnih šest minuta igranja ili vježbanja zbog nevjerojatnih sposobnosti za oporavak mišića. Mlijeko s okusomima bolju ravnotežu ugljikohidrata i bjelančevina, tako da pomaže bolje od "normalnog" mlijeka.

Također je vrijedno napomenuti da je čokoladno mlijeko nutricionistički bolje zaokruženo od sportskih napitaka: sadrži zdrave masti, enzime i prirodno nastale elektrolite. Neotvoreno u hladnjaku može "preživjeti" od 7 do 14 dana, dok sportska pića mogu preživjeti na polici čak devet mjeseci.

Zato, sljedeći put poslije treninga - čokoladno mlijeko!

02.07.2018. 16:31:00
http://metro-portal.hr/sto-najbolje-oporavlja-misice-nakon-vjezbanja/113036/