Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2015. 20:40:00
NIJE LAKO NAMA ŽENAMA

Što mršavija figura, to deblji novčanik

Prema američkoj studiji, "mršavice" zarađuju 22.000 dolara više od žena prosječne težine i čak 41.000 više od "bucki"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Drage naše djevojke i žene, nemamo previše dobrih vijesti za vas.

Ukoliko još uvijek muku mučite sa tih nekoliko kilograma viška koje jednostavno odbijaju nestati usprkos brojnim dijetama i trikovima o kojima smo pisali zadnjih tjedana i mjeseci, rezultati najnovije studije nikako vam se neće svidjeti.

Naime, prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Applied Psychology, žene koje su „vrlo mršave" prosječno zarađuju nevjerojatnih 22.000 dolara više od žena koje su prosječne težine.

I kao da ova razlika sama po sebi već nije dovoljno nepravedna, isto je istraživanje pokazalo da se ona dodatno povećava ukoliko žena ima višak kilograma.

Ako se radi o tek nekoliko kilograma viška, razlika se povećava za 9.000 dolara a ako se radi o dosta kilograma viška, penje se na gotovo nevjerojatnih 19.000 dolara zarade manje od žena prosječne težine.

Jednostavnom matematikom dolazimo do zapanjujućeg podatka - razlika u prosječnoj zaradi „mršavica" i „bucki" je čak 41.000 dolara.

Studija, koju su proveli Timothy Judge sa floridskog sveučilišta i Daniel Cable sa Londonske poslovne škole, bavila se istraživanjem povezanosti dohotka i tjelesne težine u žena i muškaraca.

S druge strane, studija je pokazala da (žalosno ali ne i začuđujuće) tjelesna težina u muškaraca nije ni blizu tako povezana sa osobnim dohotkom kao što je to u žena. Pritom ne treba zaboraviti ni činjenicu da muškarci i dalje prosječno zarađuju više nego žene.

Nažalost, možemo samo zaključiti da je dugogodišnja borba žena za spolnu ravnopravnost u plaći u zadnje vrijeme postala i borba za ravnopravnost u plaći s obzirom na kilograme i tjelesnu figuru.

Voljeli bi da možemo smisliti koju ciničnu šalu na ovaj ironičan razvoj događaja ali trenutno smo zauzeti liječenjem depresije velikom čokoladom s keksima.

22.07.2015. 20:40:00
http://metro-portal.hr/sto-mrsavija-figura-to-deblji-novcanik/59883/