Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2012. 20:03:00
MISTERIJA

Što krugovi u žitu najavljuju za 4. kolovoza?

Najnoviji krugovi u žitu koji su se pojavili 2. lipnja u Velikoj Britaniji podsjećaju na polarni sat

Krugovi u žitu daju točan dan i vrijeme ...
Krugovi u žitu daju točan dan i vrijeme ... (Screenshot)

Najnovija instalacija nepoznatih autora koji ostavljaju krugove u žitu u okrugu Wiltshire u Britaniji pojavila se 2. lipnja kraj mjesta Manton Drove, i odmah je izazvala priličan interes dežurnih lovaca na senzacije.

Naime, ovi krugovi u žitu izgledali su kao nešto što se može dešifrirati bez problema na svakom smartphoneu koji ima aplikaciju Polar clock. Iako lijepo izgleda kao screensaver, radi se zapravo o jednom od izuma genijalnog Charlesa Wheatstonea koji je objavio javnosti 1848. godine.

Prateći radove o polarizaciji svjetla Sir Davida Brewstera, smislio je način za očitavanje točnog vremena pomoću durbina i tanke ploče selenita. Kad bi se uređaj uperio prema Sjevernom polu, na ploči selenita pokazali bi se krugovi koji pokazuju točno solarno vrijeme u tom trenutku.

Tako su i Jitka i Roman Hamar pokušali PixelBreakerovom aplikacijom PolarClock3 doći do animacije koja jednako izgleda kao i krugovi u žitu, što nije bilo pretjerano zahtjevno.

Uglavnom, dobili su točan datum i vrijeme koje pokazuju krugovi u žitu: subota, 4. kolovoza 2012., 19:43:53. Na što nas točno upozoravaju neznani kreatori krugova u žitu, ostaje da pričekamo do 4. kolovoza....

Polarni sat pokazuje točno vrijeme ...

Vijesti Iza ogledala pratite na našem specijaliziranom Facebook profilu!!!

04.06.2012. 20:03:00
http://metro-portal.hr/sto-krugovi-u-zitu-najavljuju-za-4-kolovoza/71646/