Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2013. 13:29:00
RUČAK U UREDU

Što jesti na poslu a da nisu sendviči?

Recite ne fast foodu i ugljikohidratima, mislite unaprijed i hranite se zdravo

Kako pojesti nešto uravnoteženo na poslu
Kako pojesti nešto uravnoteženo na poslu (Arhiva)

Dosta vam je peciva, sendviča, krafni, grickalica i sličnih obroka koje morate svakodnevno jesti kako biste izdržali dan na poslu? Teško je nešto skuhati u pauzi, a većinom ne postoje ni uvjeti za to. Ako uistinu želite svom tijelu podariti dobar dan ali i dugotrajan život, recite ne svakodnevnim ugljikohidratima i hranite se zdravo.

Naravno, ovo u većini slučajeva znači da trebate skuhati nešto kod kuće. Neka jela su čak bolja kad odstoje večer, poput gulaša, graha te variva od leće, mahuna, kupusa, brokule, slanutka, graška i sličnih ukusnih pripravaka.

Ipak, ako vam se baš ne nosi gulaš na posao, jer nezgode s tekućom hranom su moguće bez obzira koliko vi pazili, probajte s hladnim salatama. Sve s tjesteninom i rižom bez problema može izdržati noć do vašeg ručka.

Super salata za vitku liniju i zdravo tijelo

Ako ste večer prije na jelovniku imali meso, a ostao vam je komad, napravite salatu s povrćem i mesom, što je izrazito zdravo i hranjivo. Pečena piletina ili puretina su isto super izbor. Pripravite ih večer prije, a uz ručak ih kombinirate sa salatom, npr. kiselom paprikom, mljac.

Sve je bolje ako imate mikrovalnu pa možete nešto i podgrijati, a ako nemate ni hladno nije loše. Okanite se zagrijavanja jela na radijatoru - to je dobitna kombinacija za salmonelu jer hrana na taj način nije termički obrađena pa je opasna.

Prva pomoć

Priuštite si termo posudu koja će savršeno čuvati vašu hranu i samim tim vaš organizam. Ako baš ne stignete ništa skuhati, nemojte pokleknuti pred burekom i krafnom već kupite jogurt i u njega stavite žitarice - to je zasitno i hranjivo. Prva pomoć vam može biti zrnati sir, tuna i salata od povrća, a za kraj neko voće.

21.02.2013. 13:29:00
http://metro-portal.hr/sto-jesti-na-poslu-a-da-nisu-sendvici/38017/