Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2021. 21:01:00
OPA :)

Što je zapravo tantrički seks?

Ovdje nije najvažnije postići orgazam, već je poželjno uspostaviti posebnu vezu između dvoje ljudi, a ova praksa se može primjenjivati i kod samozadovoljavanja

Kakav je to tantrički seks?
Kakav je to tantrički seks? (Arhiva)

Tantrički seks je vrsta spolnog odnosa u kojem se pokušava uspostaviti posebna razina intimnosti. Svrha ovog odnosa je da su oboje sudionika prisutni u trenutku i uživaju u svakoj minuti seksa.

Ovdje nije najvažnije postići orgazam, već je poželjno uspostaviti posebnu vezu između dvoje ljudi, a ova praksa se može primjenjivati i kod samozadovoljavanja. Današnja primjena tantre se često naziva i neotantra, odnosno primjena tantre u modernijim vremenima. 

Tantra nije samo seks, to je filozofija načina života koja uključuje razne duhovne koncepte. Ona uključuje jogu, meditaciju, život u trenutku i tehnike disanja. Sama svrha tantre je dublja povezanost nas samih ili povezanost s partnerom.

 

Tantričkim seksom se istražuje tijelo partnera, ali i vlastito. Sam seksualni odnos je polagan, pridaje se pažnja svakom pokretu te je potrebno uzeti si dovoljno vremena i ne žuriti. Također, fokus treba biti na tom trenutku, što nekada može biti teško.

Važan dio tantričkog seksa je i disanje. Sama svrha tantričkog seksa je da su oboje partnera prisutni u trenutku, da ne misle o drugim stvarima, da zajedno isprobavaju različite poze i da uživaju.

Muškarac ovom vrstom seksa može naučiti kontrolirati i odgađati ejakulaciju, dok kod oba spola može doći do multiplih orgazama.

Isprobajte ga! ;)

25.10.2021. 21:01:00
http://metro-portal.hr/sto-je-zapravo-tantricki-seks/134845/