Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2013. 16:07:00
MLJAC

Što je to lagana večera?

Gotovo da i nema dijete koja ne spominje "laganu večeru", pa da vidimo što se to zapravo smije jesti ako pazite na liniju

Ovo je lagana večera
Ovo je lagana večera (Arhiva)

Nema gore gladi od one koja vas pogodi navečer, jer ta se utažuje na sve moguće načine, tople i hladne. No, kako naše tijelo ne koristi jednake količine energije noću i danju, ono što smažemo navečer obično se pretvori u masne naslage.

Stoga, evo par savjeta za one kojima navečer vrag ne da mira i stalno ruju po frižideru i elementima - neka vam posljednji obrok u danu bude barem tri sata prije spavanja, a namirnice koje ćete jesti neka budu što bogatije vlaknima, koja neće utjecati ni na san ni na liniju.

Recimo, dobar je izbor tunjevina, bogata bjelančevinama s malo šećera i kalorija. Možete je kombinirati sa svježim sirom koji ima kazeina, bjelančevina koja i u snu osigurava dovoljno energije tijelu, a kalorijski je prilično siromašana.

Popijte i čaj zaslađen medom koji će vam utoliti glad i osigurati miran i ugodan san. Sendviče, valjda vam je do sada postalo jasno, možete zaboraviti ...

07.06.2013. 16:07:00
http://metro-portal.hr/sto-je-to-lagana-vecera/78593/