Metro-portal.hr

objavljeno 24.12.2013. 17:42:00
SAVJETI

Što je najbolje raditi u određeno doba dana

Tijekom dana neke se stvari najbolje obavljaju u određeno vrijeme, pa evo kratkog presjeka dana s poželjnim aktivnostima

Brijati se najbolje oko 8 ujutro
Brijati se najbolje oko 8 ujutro (Shutterstock)

Što radite u određeno doba dana utječe na to kako će taj posao biti obavljen, dokazali su stručnjaci serijom istraživanja, pa evo kako bi vam zapravo trebao izgledati dan. U 7 sati ujutro najbolje je vrijeme za vaganje, jer ste tada garantirano najlakši. Inače, oni koji se vagaju svaki dan na dijeti gube dvostruko više kilograma od onih koji to rade jednom tjedno, pa vi razmislite ...

Sat vremena kasnije, u 8 ujutro idealno je vrijeme za brijanje nogu. Naime, tada u krvi imamo najviše trombocita koji su ujedno i najljepljiviji u to doba, pa ako se porežete, ranica će brzo prestati krvariti.

Ako morate liječniku, odaberite vrijeme kad otvara ordinaciju i budite tamo prvi, jer će liječnik biti svjež i pregledat će vas u miru, bez žurbe. Na Zapadu je to obično u devet sati.

Popodnevna siesta je najučinkovitija između 13 i 15 sati kad raste razina melatonina, hormona sna. Dovoljno je 20-ak minuta i bit ćete svježi kao kad ste se ustali ujutro nakon dobrog noćnog sna.

U 15 sati idealno je vrijeme za zdrav međuobrok koji će vas nakon spavanja napuniti energijom. Uzmite kakvu voćku i nemojte pojesti više od 250 kalorija.

Važne je e-mailove najbolje slati sat kasnije, u 16 sati, jer u tim trenucima tjelesna temperatura dosiže vrhunac, precizniji ste i imate bolju koordinaciju očiju i ruke. Uz to, ako ste kod kuće, najbolje je čistiti i spremati.

Nakon posla, između 16 i 18 sati najbolje je vrijeme za vježbanje jer su vam snaga i izdržljivost na vrhuncu. 

Ako vam stižu loše vijesti, nadajte se da će to biti u 19 sati, a i ako ih morate isporučiti. Naime, u to doba su krvni tlak i srčani ritam na prirodnim razinama koje će lako podnijeti stres, za razliku od jutra kad će ista vijest biti puno tragičnija. 

Navečer između 22 sata i 1 poslije ponoći najbolje je vrijeme za - naravno, seks

24.12.2013. 17:42:00
http://metro-portal.hr/sto-je-najbolje-raditi-u-odredjeno-doba-dana/82341/