Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2013. 20:01:00
DRAGA ...

Što Facebook kaže o vašoj vezi

Svaka veza se u današnje doba prije ili kasnije mora pojaviti na društvenim mrežama, pa se može procijeniti i njena ozbiljnost

Žene su najčešći korisnici društvenih mreža
Žene su najčešći korisnici društvenih mreža (Arhiva)

Vaša veza, htjeli vi to ili ne, u određenom trenutku postaje javno dobro zahvaljujući društvenim mrežama. Ne tako davno o vašem se ljubakanju pričalo samo ujutro u trgovini među susjedama s nesanicom koje špijuniraju cijeli kvart, sad vam o tome mogu suditi i potpuni neznanci, pogotovo ako vam podešavanje postavki privatnosti na Fejsu nije jača strana. 

Portal Tressugar pozabavio se istraživanjem stadija veze koji se mogu uočiti na društvenim mrežama, došavši do zaključka da se mogu podijeliti u tri faze - casual, na putu prema ozbiljnom i ozbiljna veza. 

Evo i kako se može zaključiti koja je faza vaše veze na Facebooku i ostalim društvenim mrežama, bez obzira što vi stavljali u svoje statuse.

Casual faza znači da ste dobili zahtjev za prijateljstvo, uočili da vas je počeo pratiti na Twitteru ili Instagramu i polako vam počinje lajkati fotke i linkove, pa vi stidljivo uzvraćate istom mjerom. Jest da niste u vezi, ali i slijepcu je jasno da se sviđate jedno drugome.

Stvari postaju ozbiljnije kad se komentari i statusi dodatno komentiraju, objavljuju se fotke, mudre uzrečice i šale koje su očito namijenjene toj drugoj osobi, no isto tako počinju pristizati i pitanja o ostalim ljudima koji vam lajkaju statuse i fotke kao prvi znakovi lagane ljubomore. 

Činjenicu da je vaše zajedničko druženje preraslo u ozbiljnu vezu svi će shvatiti i bez da im to eksplicitno kažete kad krenu objave statusa u kojima tagirate novog partnera, stižu pjesme i slike na njegov/njen zid, broj zajedničkih prijatelja rapidno raste, a tu su i goleme količine zajedničkih fotki. 

Eto, u kojoj ste vi onda fazi?

16.09.2013. 20:01:00
http://metro-portal.hr/sto-facebook-kaze-o-vasoj-vezi/80500/