Metro-portal.hr

objavljeno 05.02.2023. 09:01:00
SAVJETI

Što će vam skinuti bore s lica?

Povrće u svim varijantama, po mogućnosti iz domaćeg uzgoja, napunit će vaš organizam svim potrebnim vitaminima, mineralima i antioksidansima

Možete izgledati mladoliko...
Možete izgledati mladoliko... (Arhiva)

Bez obzira na sve kremice koje kupujemo, neće vam se koža zategnuti i izgledati mladoliko ako nećete pritom jesti zdravu hranu.

Ukratko, evo par savjeta što bi jednostavno morali jesti  kako bi uspješno zadržali mladolik izgled bez bora... 

Borovnice su svojim bogatstvom antioksidansa idealan dodatak svakom doručku za sprječavanje preranog starenja, a uz to su sjajno rješenje za prevenciju karcinoma.

Narančasto i žuto korjenasto povrće prepuno je beta karotena, superantioksidansa korisnog za kožu i oči, pa neka vam u tanjuru uvijek bude mrkve, slatkog krumpira i bundeva.

Povrće u svim varijantama, po mogućnosti iz domaćeg uzgoja, napunit će vaš organizam svim potrebnim vitaminima, mineralima i antioksidansima, a naročito lisnato povće kao što je repa, kelj, salata i špinat, koji imaju i lutein i zeaksantin koji naročito dobro djeluju na mozak.

Kad govorimo o naročito snažnim antioksidansima, ne smijemo zaboraviti kvercetin, sastojak brokule koji je protuupalno sredstvo koje se uspješno bori i protiv starenja.

Uz povrće i voće, ništa manje kvalitetna hrana nisu organska jaja bogata proteinima i vitaminom D, koja najviše koristi daju kad se konzumiraju sirova.

Za ljepotu kože i brisanje bora vrijedi popiti čašu soka od aloe vere koji znanstveno dokazano pomaže u zacjeljivanju i obnavljanju kože, smanjenju dubina bora i poboljšavanju elastičnosti kože, sve zbog poticanja proizvodnje kolagena.

Sve u svemu, može se...

05.02.2023. 09:01:00
http://metro-portal.hr/sto-ce-vam-skinuti-bore-s-lica/140997/