Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2012. 10:22:00
NEUGODNJAK?

Što bi napravili da sretnete šefa na plaži

Da je ljeto opuštenije doba godine pokazuje rezultat da bi najviše ispitanika (43%) prišlo svom nadređenom i popričalo s njim

Taman se ispružite, kad evo šefa ...
Taman se ispružite, kad evo šefa ... (Arhiva)

U poslovnom svijetu najvažniji je dojam koji ostavljate, a kako vas ne bi pratila loša reputacija, morate voditi računa o poslovnom bontonu. I dok ste na godišnjem odmoru, pravila ostaju ista. Kako bi reagirali kada bi ugledali svog nadređenog na plaži, istražio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 1.000 ispitanika.

Da je ljeto opuštenije doba godine pokazuje rezultat da bi najviše ispitanika (43%) prišlo svom nadređenom i popričalo s njim. 'Ljeto i opuštenost otupi oštrice problema' objašnjava jedan od ispitanika, dok drugi dodaje 'Družimo se cijele godine, zašto ne i na plaži?'.

Malo manji broj ispitanika, njih 35%, pozdravilo bi svog šefa, ali ne bi se zaustavili i popričali s njim. Jedna ispitanica navodi da je bolje uljudno pozdraviti i nastaviti svojim putem kako ne bi imala nepotrebne neugodnosti po povratku na posao, dok drugi ispitanici naglašavaju da je šef također na odmoru stoga ga ne treba 'zamarati'.

'Igre skrivača' odabralo bi 12% ispitanika koji ne bi učinili ništa u nadi da ih neće primijetiti, dok bi 10% ispitanika pobjeglo glavom bez obzira. Razlog tome je hladan odnos s nadređenim koje ne može promijeniti niti opuštena ljetna atmosfera. 

01.08.2012. 10:22:00
http://metro-portal.hr/sto-bi-napravili-da-sretnete-sefa-na-plazi/73000/