Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2014. 17:17:00
KEREMPUH

Stižu 38. Dani satire Fadila Hadžića

U ovogodišnjem, 38. izdanju, izvest će se predstave koje se, prema odabiru izbornice festivala Mani Gotovac mogu svrstati u vrh recentne produkcije

I opet puno smijeha u Kerempuhu
I opet puno smijeha u Kerempuhu (Arhiva)

Dani satire Fadila Hadžića, jedan od najvećih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra ove godine u Satiričkom kazalištu ˝Kerempuh˝ započinju 3. lipnja. premijerom ˝Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja˝ autora Ive Brešana, jednog od najznačajnijih domaćih satiričara koju režira Vinko Brešan, i traje sve do 21. lipnja 2014.

U ovogodišnjem, 38. izdanju, izvest će se predstave koje se, prema odabiru izbornice festivala, ugledne kritičarke, dramaturginje, teatrologinje i spisateljice, gospođe Mani Gotovac, mogu svrstati u sam vrh recentne kazališne produkcije u Hrvatskoj i regiji.

Iz neuobičajeno velike ponude od čak 53 prijavljene predstave, izabrano je 13 naslova koji dolaze iz Zagreba, Varaždina, Splita, Ljubljane, Kranja, Beograda, Novog Sada i drugih gradova. 

O festivalskim nagradama odlučit će tročlani ocjenjivački sud koji uz Veliku nagradu medijskog pokrovitelja projekta Večernjeg lista za najbolju predstavu dodjeljuje i nagrade za najboljeg mladog glumca/glumicu, za ulogu najbolje prihvaćenu od publike i mnoge druge. Festival će okupiti oko 300 hrvatskih i stranih umjetnika, a predviđa se da će predstave vidjeti više od 8 000 ljudi.

U ovogodišnjem off programu 38. ˝Dana satire Fadila Hadžića˝ nizat će se atraktivna događanja. Nakon predstava u službenoj konkurenciji, pozornica kazališta Kerempuh i noćna scena će nuditi i sasvim drukčije programe; koncerte, politička sučeljavanja, performance, predstavljanje uglednih pisaca i dr.

Tako će se na Noćnoj sceni 6. i 7.6.2014. u 23  sata, po prvi puta u kazalištu, u formi pod nazivom ˝RING KEREMPUH˝ naći i voditelj Aleksandar Stanković koji će ugostiti i suprotstaviti intrigantne goste iz političkog miljea. 

16.6.2014. u 21 sat najavljujemo veliki koncert LET-a 3 na velikoj sceni Satiričkog kazališta ˝Kerempuh˝, a 20.6.2014. u 21 sat na istoj sceni s vama su TBF-ovci!

21.6.2014. u 21 sat nakon izvješća ocjenjivačkog suda i svečane dodjele nagrada, poznati spisateljski tandem Dežulović i Lucić, izvest će svoj satirični performance pod nazivom „MELODIJE BRATSTVA I PRVENSTVA".

Sve završava koncertom kazališnog banda Chishche Lishche i njihovim gostima iznenađenja

13.05.2014. 17:17:00
http://metro-portal.hr/stizu-38-dani-satire-fadila-hadzica/84958/