Metro-portal.hr

objavljeno 28.12.2018. 12:29:00
COOL :)

Stiže prvi hrvatski sci-fi film za djecu: ‘Moj dida je pao s Marsa’

Produkcijska kuća Studio dim objavila je teaser za dugoočekivani prvi hrvatski znanstveno-fantastični film za djecu, ‘Moj dida je pao s Marsa’ koji u domaća kina stiže ovog proljeća!

Moj dida je pao s Marsa
Moj dida je pao s Marsa (Studio dim)

Život djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog didu otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je dida i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase didu...

To je ukratko zaplet filma Moj dida je pao s Marsa, prvog sci-fi filma za djecu od samostalnosti Republike Hrvatske, a koji u kina napokon stiže ovog proljeća!

Ovaj obiteljski film - namijenjen svima koji s godinama nisu izgubili maštu - producirale su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja:

Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i bosanskohercegovačkom Fabrikom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, Program MEDIA Europske unije, Filmski fond Luksemburga, Norveški filmski institut, Filminvest3, Češki filmski fond, Slovački audiovizualni fond, Slovenski filmski centar, Viba film i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Prema motivima priče Moj dida je vanzemaljac Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić, a režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac Dražen Žarković i Marina Andree Škop.

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango...

Film je još u fazi razvoja osvojio nagrade BeActive Award za najbolji projekt i Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu.

Primjenjujući najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte, Moj dida..., progovara o temi prijateljstva i ljubavi ili kako su to u svojoj autorskoj bilješci zapisali redatelji:

Kroz prijateljstvo djevojčice i robota izvanzemaljca, Moj dida je pao s Marsa priča priču o životnoj snazi ljubavi.

Vjerujemo da je bitno raditi zanimljive filmove za mlade s jakom porukom. Uz filmove oni odrastaju i uče.

Poruka je našeg filma univerzalna: ljubav može udahnuti život.

U današnjem svijetu, koji slavi individualizam, želimo ukazati da je bitno mlade usmjeriti na druženje, prijateljstvo i ljubav - vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote.

Ozren Grabarić pak dodaje: Ovo je film koji dira u našu ljudskost, a govori o pogubnoj potrazi za savršenstvom zbog koje se čitavo društvo raspada u osamljenosti, pa spas može naći samo u povratku onome najvažnijem - ljubavi, prijateljstvu, iskrenosti.

Moj dida je pao s Marsa u hrvatska kina stiže ovog proljeća u distribuciji 2iFilma, a prvi, danas objavljeni teaser za njega pogledajte odmah:

Sve o filmu možete saznati na službenim stranicama didasmarsa.com

28.12.2018. 12:29:00
http://metro-portal.hr/stize-prvi-hrvatski-sci-fi-film-za-djecu-moj-dida-je-pao-s-marsa/116125/