Metro-portal.hr

objavljeno 21.08.2019. 17:01:00
SJAJNO!

Stiže četvrti dio Matrixa s Keanu Reevesom

Wachowski je slaveći povratak Matrixa kazala da su problemi kojima se film bavi "u današnje vrijeme još relevantniji"

Neo se vraća
Neo se vraća (Arhiva)

Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss utjelovit će glavne likove u četvrtome nastavku filma Matrix, a suautorica filma Lana Wachowski napisat će za njega scenarij, režirat će ga i producirati.

Wachowski je na scenariju surađivala sa SF piscima Aleksandrom Hemonom i Davidom Mitchellom. 

Prvi dio filma premijerno je prikazan 1999. godine. Tada je zaradio 460 milijuna dolara, a čitava franšiza dosad je postigla profit u iznosu od 1,6 milijarda dolara. 

Wachowski je, slaveći povratak Matrixa kazala da su problemi kojima se film bavi "u današnje vrijeme još relevantniji".

Predsjednik grupacije Warner Bros Pictures, Toby Emmerich najavio je novi film u utorak, kazavši da su članovi studija iznimno uzbuđeni zbog čitavog projekta. 

"Lana je prava vizionarka, jedinstvena i originalna kreativna filmska stvarateljica. Oduševljeni smo što ona piše, režira i producira novi dio", rekao je.

U prvome dijelu filma glavni lik Neo, kojega je glumio Keanu Reeves otkriva da je čovečanstvo zarobljeno u simuliranoj stvarnosti. Film je postao hit te su snimljena još dva nastavka.

Glasine o snimanju četvrtog filma kruže još od 2017. godine, a tada se pisalo da je Warner Bros Pictures u "ranoj fazi rada na novome filmu".

Wachowski je u utorak kazala da je "jako sretna što se svi ti likovi vraćaju u njezin život" te da je "zahvalna na još jednoj šansi za rad sa sjajnim prijateljima."

Snimanje bi trebalo krenuti početkom iduće godine. 

21.08.2019. 17:01:00
http://metro-portal.hr/stize-cetvrti-dio-matrixa-s-keanu-reevesom/120199/