Metro-portal.hr

objavljeno 27.03.2011. 14:27:48
LEGENDA

Stipe Petrina kod Stankovića u Nedjeljom u 2

Živopisni načelnik općine Primošten dobio je priliku svoje stavove predstaviti na nacionalnoj televiziji

Stipe Petrina

Stipe Petrina, legendarni načelnik općine Primošten gostovao je kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2. Borac za prava Primoštena, poznat po svojim svađama sa županijskom skupštinom, koja mu ne dozvoljava ulaz na sjednice iako je izabran kao vijećnik objašnjavao je pravne zavrzlame u kojima stvarno nije jasno ima li on pravo biti i načelnik i vijećnik ili ne.

Najvažnija najava u cijeloj emisije je da Stipe Petrina ide na izbore na nacionalnoj razini, što će vjerojatno donijeti živopisnu kampanju i karakteristične izjave koje će ponovno dići stranke na noge.

Petrina želi decentraliziju države, rješenje problema državne uprave (pismo ministru uprave pročitajte ovdje), a kaže da vjeruje kako ima velike mogućnosti ući u Sabor temeljem rezultata u IX. izbornoj jedinici.

Stipe Petrina inače je RVI i živi od mirovine i svog polja, a načelnik općine je volonterski, kao i cijela njegova uprava.

Stanković je potrošio gotovo pola emisije pokušavši uvjeriti Petrinu da većina stvari koje radi općina nije legalno, no argumenti su u svim slučajevima ostali jači na strani živopisnog Primoštenca, koji pokazuje da se protiv države može boriti.

Na svaku Stankovićevu primjedbu Petrina je imao spreman odgovor i repliku, koja bi voditelja natjerala na povlačenje.

27.03.2011. 14:27:48
http://metro-portal.hr/stipe-petrina-kod-stankovica-u-nedjeljom-u-2/57027/