Metro-portal.hr

objavljeno 15.08.2012. 22:57:22
4:2

Štimac se izblamirao na Poljudu, Švicarska pobijedila 4:2

U debiju na klupi hrvatske reprezentacije novi izbornik Igor Štimac je pred praznim Poljudom dobio šamarčinu od Švicarske

Jedina svijetla točka bio je Eduardo
Jedina svijetla točka bio je Eduardo (Arhiva)

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je neugodan poraz u prvoj utakmici izborničkog mandata Igora Štimca. Švicarska je u Splitu u hrvatsku mrežu ubacila čak četiri lopte, izgledala puno bolje i smislenije od blijede Hrvatske u kojoj je jedini plus zaslužio Eduardo da Silva...

Igor Štimac u najavi svog debitantskog nastupa na klupi hrvatske nogometne reprezentacije kazao je kako želi Hrvatsku koja će igrati kao Španjolska. Ako je suditi prema premijeri - puno je posla i pred Štimcom i pred Hrvatskom.

Švicarci su izgledali nešto bolje, rastrčanije u početku susreta, no Hrvatska je odgovorila već u 20. minuti.Srna je donio loptu do kaznenog prostora, aEduardo da Silva je majstorski primio loptu i iz poluokreta je zakucao u mrežu za 1:1.Hrvatska i Švicarska krenule su u današnju utakmicu sukladno periodu u godini, lagano i sporo. No, u prvom pravom napadu u 11. minuti Švicarci su poveli. Dugo je loptu po desnom krilu vukao Lichtsteiner i pucao, Pletikosa je uspio odbiti loptu, ali tek na noguGranita Xhake, koji sprema loptu pod gredu za vodstvo gostiju.

Rasplamsala se nakon toga malo utakmica, pokušavali su i jedni i drugi ugroziti protivnička vrata, a Švicarci su posebno bili opasni u kontrama i polukontrama. Jako je puno prostora bilo između našeg zadnjeg i veznog reda i Švicarci su često ostajali sami na dvadesetak metara.

Iz jedne takve akcije Švicarci su u 37. minuti opet poveli. Shaqiri je ostao sam na 20 metara, povukao loptu i ciljao dalji kut, odbila se lopta od vratnice, no samo do Tranquilla Barnette, koji je vraća u mrežu za 1:2. Na poluvrijeme su gosti otišli s prednošću.

I dalje su Švicarci bili opasni, prijetili su Gavranović iStocker, ali prvi oštar proboj Perišića po desnom krilu urodio je novim pogotkom Eduarda da Silve. Dudu je na pet metara skočio i glavom spremio loptu u gostujuću mrežu za 2:3.Puno su promjena napravila oba izbornika već na poluvremenu, kako bi održali što višu razinu igre i u nastavku. Nažalost, opet su Švicarci izgledali opasnije i već u 51. minuti povećali svoju prednost. Opet je Shaqiri "zakuhao", a Mario Gavranović primio loptu duboko u kaznenom prostoru i provukao je između Pletikose i vratnice za 1:3. Nije Hrvat u švicarskom dresu slavio pogodak, no nije nam zbog toga bilo ništa lakše.

Ubrzo potom Štimac je svog najopasnijeg igrača povukao s terena, a umjesto hrvatskog izjednačenja dočekali smo novi pogodak u Pletikosinoj mreži. Opet je u glavnoj ulozi bio Gavranović koji je dugo šetao s loptom na rubu našeg kaznenog prostora i poslao loptu u desni kut za 2:4.

Mogli su do kraja Švicarci i još koji gol ukrcati u našu mrežu, Hrvatska je izgledala jako loše, bezidejno i beskrvno.

Zvužducima su nakon posljednjeg sučevog zvižduka hrvatski reprezentativci ispraćeni u svlačionicu, Igor Štimac porazom i lošom partijom otvorio je svoj izbornički "račun".

Izvor: hrsport.net

15.08.2012. 22:57:22
http://metro-portal.hr/stimac-se-izblamirao-na-poljudu-svicarska-pobijedila-4-2/73307/