Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2011. 18:13:57
NE ODUSTAJE

Štimac prikupio 23 potpisa za izvanrednu Skupštinu HNS-a

Štimac se u sjedištu HNS-a u Rusanovoj ulici pojavio danas u poslijepodnevnim satima, a papir s potpisima skupštinara je predao tajnici

Igor Štimac
Igor Štimac (Bruno Konjević/CROPIX)

Mjesec dana nakon što je Vlatko Marković na Izbornoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) izabran za novog predsjednika HNS-a, njegov protukandidat Igor Štimac je u Kući nogometa predao 23 potpisa članova skupštine HNS-a, što mu je dovoljno za sazivanje izvanredne Skupštine, javlja Hina.

Štimac se u sjedištu HNS-a u Rusanovoj ulici pojavio danas u poslijepodnevnim satima, a papir s potpisima skupštinara je predao tajnici jer predsjednik HNS-a Marković, niti glavni tajnik Zorislav Srebrić nisu bili u zgradi.

Štimac je sakupio 23 potpisa, a prema Statutu HNS-a za sazivanje Izvanredne skupštine potrebno je 17 potpisa. Ukoliko su potpisi pravovaljani predsjednik HNS-a u roku od 30 dana mora sazvati novu skupštinu.

Na izborima koji su održani u prosincu Marković je nakon tajnog glasovanja osvojio 25 glasova, a Štimac 24 glasa. Sjednica je trajala više od tri sata prepunih incidenata, vrijeđanja, čak i naguravanja. Vlatko Marković dužnost predsjednika HNS-a obnaša od 1998. godine.

19.01.2011. 18:13:57
http://metro-portal.hr/stimac-prikupio-23-potpisa-za-izvnrednu-skupstinu-hns-a/54270/