Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2010. 13:43:21
NIZ KOMPLIKACIJA

Steve Jobs: Vjerojatno ćemo morati povući novi iPhone 4

POGLEDAJTE VIDEO - Objavljujući poruku na socijalnoj mreži Twitter, Jobs je navodno napisao: "Možda ćemo morati povući novi iPhone. Nisam to očekivao."

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Vijest koju je objavio britanski Daily Mail ipak je izgleda lažna. Poruka koju su mnogi zgroženi korisnici zamijetili na Twitteru ne dolazi s profila Stevea Jobsa, već s lažnog profila kakvih poznate osobe u svijetu imaju na stotine. Mnogi su povjerovali u izjave navodnog Stevea Jobsa jer uređaj, naime ima niz tehničkih problema, počevši od signala koji se prekida kada korisnici rukom prekriju metalnu pločicu na donjem lijevom uglu mobitela, pa do oblika koji je neprikladan za ljevake. "Jobs" je ljutim korisnicima ironično odgovorio da ga jednostavno drže na drugačiji način.

>> 6 razloga zašto se ne isplati kupiti novi iPhone 4G

Na YouTubeu su objavljeni deseci video snimki koje prikazuju kako iPhone 4, koji u Velikoj Britaniji košta oko 500 funta, gubi signal u trenutku kada se metalna antena prekrije. Apple je u službenoj izjavi odgovorio: "Držanje bilo kojeg mobitela rezultirat će nekom vrstom degradacije prijema signala, a određena područja osjetljivija su ovisno o tome gdje se antena nalazi. Ovo je činjenica za svaki bežični telefon. Ako imate ovakvih problema s iPhoneom 4, izbjegavajte ga držati za osjetljivo područje ili koristite zaštitnu navlaku." Iz Apple tvrde kako njihove navlake, koje koštaju 290 kuna zaustavljaju interferenciju signala.

>> Apple pod istragom zbog trustovske politike

Osim toga, prijavljeni su i problemi s osjetljivim ekranom mobitela. Neki korisnici u SAD-u žalili su se na žute točkice koje se pojavljuju na rubovima ekrana. Stručnjaci tvrde kako se žuta boja pojavljuje jer kompanija koristi ljepilo kako bi se učvrstilo staklo na ekranu. Problem nestaje nakon par dana kada ljepilo ispari.

27.06.2010. 13:43:21
http://metro-portal.hr/steve-jobs-vjerojatno-cemo-morati-povuci-novi-iphone-4/43461/