Metro-portal.hr

objavljeno 17.02.2011. 12:20:00
SVE VIŠE SE ŠUŠKA

Steve Jobs u terminalnoj fazi karcinoma?

Vlasnik Applea navodno boluje od raka gušterače i ostalo mu je još samo 6 tjedana živta

Fotografija vijesti

U novom broju američkog tabloida objavljena je fotografija vidno mršavijeg Jobsa. Tabloid navodi da je osnivač Applea za kratko vrijeme smršao 20 kilograma, te da mu kosa jako brzo opada, što je vjerovatno posljedica kemoterapije.

Steve Jobs je fotgrafiran 8. veljače dok je sa suprugom Laurene Powell kupovao doručak.
"Sudeći prema fotografiji on je blizu kraja. Rekao bih da mu ostaje najviše šest tjedana života", rekao je doktor Samuel Jacobson, dodavši da može jasno vidjeti da je Jobs izgubio dosta mišićne mase.

Naravno, tabloidima se i ne može baš vjerovati, a pogotovo ne doktorima koji nečije stanje ocjenjuju na osnovu fotografije. Možda je bolji pokazatelj toga kako se Jobs osjeća činjenica da bi se on, Mark Zuckerber, osnivač Facebooka, izvršni direktor Googlea Eric Schmidt i još nekoliko vodećih ljudi iz svijeta tehnologije danas trebalo sastati sa predsjednikom SAD-a, Barackom Obamom, u Kaliforniji.

Podsjetimo, šef Applea je prošli mjesec najavio da odlazi na bolovanje, no nije želio navoditi razloge zbog čega. Također nije želio reći ni kada planira povratak na posao. Steve Jobs je imao operaciju raka gušterače 2004. godine, a 2009. obavio je transplantaciju jetre. Glasnogovornik Applea nije želio komentirati navode o bolesti Stevea Jobsa.

17.02.2011. 12:20:00
http://metro-portal.hr/steve-jobs-u-terminalnoj-fazi-karcinoma/55471/