Metro-portal.hr

objavljeno 02.03.2011. 20:13:27
TANJI, BOLJI, LJEPŠI...

Steve Jobs predstavio iPad 2

Najpopularniji gadget dobio je nasljednika, tanjeg i bržeg, s dvije kamere i brdom novih mogućnosti

Novi iPad 2
Novi iPad 2 (Apple)

Steve Jobs, karizmatični šef Applea pojavio se danas na tiskovnoj konferenciji u San Franciscu i predstavio svijetu novi iPad 2, bitno tanji model opremljen s dvije kamere i jačim procesorom, koji bi trebao postati novi najtraženiji gadget na svijetu.

Novi iPad 2 dolazi u dvije boje, bijeloj i crnoj, a cijena osnovnog modela bit će jednaka prošlom, 499 dolara za model sa 16 GB memorije i Wi-Fijem. Model sa 16 GB memorije i 3G pristupom internetu koštat će 630 dolara. Datum izlaska na američkom tržištu je 11. ožujka, stoga, gadget loveri, navalite!

Praktičan dodatak je i futrola, koja je savitljiva i može se presložiti da bude nosač i naslon za iPad, kako bi se lakše gledali filmovi i surfalo. Podložen je materijalom od mikrofibre kako bi se njime automatski čistilo ekran, a prodavat će se u varijantama od poliuretana i kože.

S iPadom 2 bit će pušten u javnost i dugo očekivani iOS 4.3, koji donosi superbrzi Safari preglednik i Nitro Javascript engine.

Jedna od aplikacija koja će sigurno biti među najpopularnijima je GarageBand, muzička aplikacija čije mogućnosti će vjerojatno donijeti nove ideje u glazbi, pošto će sada iPad 2 biti dovoljan za sviranje cijelog niza instrumenata, uz obradu snimljenog zvuka.

02.03.2011. 20:13:27
http://metro-portal.hr/steve-jobs-predstavio-ipad-2/56036/