Metro-portal.hr

objavljeno 26.09.2011. 21:02:38
MIT VIŠE NIJE MIT

Stereotip potvrđen, žene se parkiraju gore nego muškarci

VIDEO: Svaka strana žučljivo brani svoj spol, ali sada je istina konačno izašla na vidjelo. Žene su gore od muškaraca u parkiranju

Fotografija vijesti

Godinama se vode polemike o tome tko se bolje parkira: muškarci ili žene. Svaka strana žučljivo brani svoj spol, ali sada je istina konačno izašla na vidjelo. Žene su gore od muškaraca u parkiranju. Naravno postoje izuzeci na obje strane, ali istraživanje provedeno u Britaniji pokazuje da je statistika na muškoj strani.

Istraživanje  je pokazalo da od 170 tisuća Britanki koje su 2010. godine pale na vozačkom ispitu njih 55 tisuća bilo je srušeno zbog neuspješnog parkiranja, piše Dailymail.

Svake godine oko 1,5 milijuna Britanaca polaže vozački ispit. Prema statistici, ovogodišnja prolaznost muških vozača je 50,7 posto i treba im 36 sati vožnje s instruktorom, a kod žena je prolaznost 44,1 posto te im u prosjeku treba  56 sati instrukcija.

Dokaz o ženskoj „inferiornosti" u parkiranju dolazi iz njemačkog sveučilišta Ruhr u Bochumu gdje su istraživači proveli istraživanje o umješnosti parkiranja obaju spolova. Naime, znanstvenici su mjerili koliko vremena treba dobrovoljcima da parkiraju 200 tisuća kuna vrijedan Audi. Rezultati su pokazali da je ženama trebalo u prosjeku 20 sekundi više da parkiraju automobil nego što je trebalo muškima.

No, žene su opreznije u vožnji od muškaraca, što nužno ne znači da se vuku po cesti nego da razmišljaju glavom i paze na stanje u prometu i poštuju pravila. U Britaniji je lani palo 40 tisuća muškaraca zbog prebrze vožnje, a dodatnih 30,500 zbog prolaska kroz crveno svijetlo na semaforu.

26.09.2011. 21:02:38
http://metro-portal.hr/stereotip-potvrdjen-zene-se-parkiraju-gore-nego-muskarci/63670/