Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2019. 09:44:00
INVESTICIJE

STEMI na Funderbeamu

Za svoju novu rundu kapitala odabrali su Funderbeam SEE kojemu je ovo 5. kampanja ove godine, a preko koje im je prvi cilj skupiti 300 tisuća eura

Hexapod traži sredstva
Hexapod traži sredstva (Arhiva)

STEM edukacija raste u popularnosti diljem svijeta, a i Hrvatska već ima par natjecatelja za utrku, poput domaće uspješnice STEMI. Njihov robot Hexapod zanimljiv je sam po sebi - kao robot, no njegovo paukoliko tijelo i kretnje, senzorima potaknute naizgled živuće reakcije, djeci i mladima donose potpuno novo iskustvo učenja i interakcije s tehnologijom.

Nakon što je kroz projekt Hrvatska stvara, ali i prvu Indigogo kampanju, prvi hexapod došao više od 500 korisnika, prije godinu dana STEMI je napravio prvu veliku nadogradnju s novom verzijom robota, ali i još većim opusom edukativnog sadržaja.

Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca ostvareni su zahvaljujući bespovratnim sredstvima iz strukturnih fondova u iznosu od 1,4 milijuna kuna. Godinu dana nakon, STEMI pak ide korak dalje, a za to mu treba sljedeća runda - seed investicije.

Za svoju novu rundu kapitala odabrali su Funderbeam SEE kojemu je ovo 5. kampanja ove godine, a preko koje im je prvi cilj skupiti 300 tisuća eura.

Kampanja je otvorena jučer, a dok je trajao sam događaj povodom lansiranja koji je okupio zainteresirane investitore i predstavnike medija, s investicijom vodećeg ulagača Ante Magzana, već se skupila polovica iznosa, u trenutku objave je na 168 tisuća. Kampanju možete pratiti na Funderbeamu, a ako vas zanima ulaganje, minimalni iznos uloga je 100 eura.

30.11.2019. 09:44:00
http://metro-portal.hr/stemi-na-funderbeamu/122229/