Metro-portal.hr

objavljeno 18.02.2010. 16:20:39
ANDRIJA HEBRANG:

Stazićeve govore mržnje ignorirat ćemo dok se ne popravi

Hebrang je ustvrdio da se u Saboru njeguje tolerancija te da su iz HDZ-a isključeni oni koji to nisu mogli naučiti pa isto očekuju od SDP-a

(Davor Žunić/Cropix)

HDZ-ovi zastupnici u posljednjih su nekoliko saborskih rasprava napuštali vijećnicu dok je govorio SDP-ovac Nenad Stazić, a predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang objasnio je da je HDZ-u neprihvatljiv Stazićev "govor mržnje" te da će njegove govore ignorirati "dok se Stazić ne popravi".

"Naš izlazak je znak prosvjeda na njegov govor mržnje, neistine, netoleranciju kojom se obraća i agresivnost kojom napada HDZ", rekao je Hebrang.

Ustvrdio je da se u hrvatskom parlamentu njeguje tolerancija i ne priznaje govor mržnje, da je HDZ "iz svojih redova isključio one koji to nisu mogli naučiti" te da isto očekuju od SDP-a.

Hebrang nije želio otkriti neposredan povod takvoj odluci HDZ-ovih zastupnika. "Prelilo nam je čašu, a koji je razlog možete vidjeti ako pogledate fonograme njegovih zadnjih 50 govora", rekao je.

Ustvrdio je da ni jedan Stazićev nastup ne prolazi bez bez uvrede i neistinitih optužbi na račun HDZ-a, što, smatra Hebrang, ne priliči instituciji kakva je Hrvatski sabor.

Na pitanje do kada će HDZ-ovci ignorirati Stazića, odgovorio je, "dok se ne popravi".

"Kada će to biti, ovisi o Staziću, a ne o nama", dodao je Hebrang. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 16:20:39
http://metro-portal.hr/staziceve-govore-mrznje-ignorirat-cemo-dok-se-ne-popravi/33457/