Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2010. 21:30:00
75 DO 95

Stariji muškarci žele više seksa

Unatoč starosti i zdravstvenim problemima, nije istina da stariji muškarci gube želju za seksom, čak i u svojim devedesetima

Stariji muškarci žele više seksa
Stariji muškarci žele više seksa (Shutterstock)

Iako imaju mnoge zdravstvene probleme, muškarce starije od 75 godina i dalje jako zanima seks, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Zapadna Australija i objavljeno u časopisu Annals of Internal Medicine. U istraživanju je sudjelovalo više od 2.700 muškaraca u dobi od 75 do 95 godina koji su odgovarali na pitanja o svome zdravlju, vezama i seksualnoj aktivnosti.

Iako se pokazalo da su, očekivano, seksualno manje aktivni, seks je i dalje jako važan petini muškaraca u dobi od 90 do 95 godina, čime se pobija tvrdnja da ljudi u toj dobi nemaju želje za seksom.

>> Muškarci su ženama privlačni do 55. godine

Osim toga, među muškarcima koji su i dalje seksualno aktivni, njih 40 posto izjavilo je da nisu zadovoljni učestalosti seksualnih odnosa - naravno, seks bi željeli češće.

Više od 30 posto ispitanika izjavilo je da su u posljednjih godinu dana imali bar nekakvu seksualnu aktivnost, ali budući da je polovica ispitanih rekla da im je seks važan, jasno je da su mnogi željeli seks, ali tu si želju nisu mogli ispuniti zbog zdravstvenih problema ili neinteresa partnera za seksom.

07.12.2010. 21:30:00
http://metro-portal.hr/stariji-muskarci-zele-vise-seksa/52352/