Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2011. 14:04:00
POLJOBIZNIS

Starica i marica: uzgajala marihuanu jer joj je premala mirovina

Policiji je starica izjavila kako su joj nepoznati mladići obećali dobru zaradu bude li za njih uzgajala marihuanu na svojoj okućnici

Marihuana
Marihuana (Shutterstock)

Banjalučka policija uhitila je staricu koja je na svom imanju kod mjesta Bronzani Majdan uzgojila cijelu plantažu marihuane, prenose u srijedu "Nezavisne novine".

Ruža Koljančić (76) uhićena je u sklopu policijske akcije pod kodnim nazovom "Plantaža", a privedena starica kazala je kako je glavni razlog za njezinu profitabilnu 'poljoprivrednu' djelatnost bila mala mirovina.

Policiji je izjavila kako su joj nepoznati mladići obećali dobru zaradu bude li za njih uzgajala marihuanu na svojoj okućnici. Policijski istražitelji procijenili su kako je Ruža Koljančić uspjela uspješno uzgojiti tri stotine stabiljka marihune čija bi vrijednost na crnom tržištu dosegnula oko pedeset tisuća eura.

Umirovljenici koji se bave uzgojem marihuane nisu novost za policiju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. "Nezavisne" podsjećaju kako je zbog slične djelatnosti ranije privođena starica Ljeposava Gvozden iz sela Volara pokraj Perijedora. Na njezinom je imanju pronađeno više od 1,300 stabljika marihuane. Istragom je ipak utvrđeno da Gvozden, koja je socijalni slučaj, nije namjerno uzgajala marihuanu radi preprodaje, odnosno da je ta biljka sama izrasla.

22.06.2011. 14:04:00
http://metro-portal.hr/starica-i-marica-uzgajala-marihuanu-jer-joj-je-premala-mirovina/60450/