Metro-portal.hr

objavljeno 12.12.2022. 10:01:00
NAJAVE

"Star chef cooking around by Metro" na FOOLING AROUND by Fuliranje

Tijekom prosinca, na terasu Oleander hotela Esplanade dolaze vrhunski chefovi iz cijele Hrvatske kako bi posjetiteljima na posebnim kulinarskim događajima pokazali sam vrh hrvatske gastronomije

Bit će ukusno ;)
Bit će ukusno ;) (Arhiva)

Vrhunski hrvatski chefovi, Burno Vokal (Noel), Matija Bregeš (Baltazar 2.0), Teo Fernetić i Florijana Ružić  (San Rocco) i Boris Šujić (Boškinac) dolaze na terasu Oleander hotela Esplanade.

Kao što ste već imali prilike iskusiti, FOOLING AROUND by Fuliranje je ove godine podigao ljestvicu gastronomske ponude u street style pakiranju, a sada u suradnji s Metro Hrvatska, tu ljestvicu podiže još i na višu razinu.

Tijekom prosinca, na terasu Oleander hotela Esplanade dolaze vrhunski chefovi iz cijele Hrvatske kako bi posjetiteljima na posebnim kulinarskim događajima pokazali sam vrh hrvatske gastronomije. Od Boškinca i San Rocca do Baltazara i Noela, posjetitelji će imati priliku doživjeti vrhunska kulinarska iskustva i samo taj dan isprobati iznimne kulinarske kreacije chefova.

Prvi Star chef cooking around by Metro događaj održat će se 14.12. s početkom u 19:00 gdje će Chef Bruno Vokal restorana Noel, jedinog s Michelinovom zvjezdicom u Zagrebu, pripremiti štrukle kao jedno od tradicionalnih jela koje najviše voli i koje je tradicija u njegovom domu. To ga je motiviralo da ih pretvori u savršeni zalogaj visoke gastronomije. Omjer tijesta i sira je savršen, a krema od vrhnja i čips od mlijeka koji dolaze uz štrukle daju nezaboravan doživljaj ovom tradicionalnom jelu.

Bruno Vokal prepoznat je po svom istančanom senzibilitetu odabira namirnica i spajanja okusa, uvijek imajući u vidu korištenje autohtonih namirnica visoke kvalitete. Upravo zbog toga, već drugu godinu zaredom, chef Vokal je svojim kuhanjem opravdao Michelinovu zvjezdicu, a neiscrpna inspiracija koju pronalazi u hrvatskoj tradicionalnoj kuhinji podiže kvalitetu Noelove ponude.

Drugo gostovanje bit će 15.12. s početkom u 17:00 kada će nam kuhati drugi star chef Matija Bregeš. Usavršavao se u svjetski relevantnim restoranima s tri Michelinove zvjezdice: Geranium (Kopenhagen, Danska) De Librije (Zwolle, Nizozemska) te Azurmendi (Bilbao, Španjolska). Spremnost na primjenu naučenog Matija je dokazao u paškom Boškincu u kojem je zaradio svoju (za sada) prvu zvjezdicu. Prošle jeseni je kao novi korak u svojoj karijeri odabrao legendarni zagrebački restoran Baltazar, a cilj mu je oplemeniti ponudu tradicionalnih jela s novim kreacijama.

Za posjetitelje FOOLING AROUND by Fuliranje pripremit će novu sarmu - rolica od junetine i teletine, umak od sarme, umak od slatkog kupusa, krumpir u prahu od suhog mesa, prženi kiseli kupus, mousse od prepelice i vrganja u obliku gljivice te varijaciju cikle - panacotu od cikle s mariniranom ciklom, gelom od cikle i mariniranom ikrom pastrve.

Za kraj tu su kamenice i buzara 2.0 - tartar od kamenica i jabuka, carpaccio od dagnji te pjena od buzare.

Tu se nismo zaustavili. Teo Fernetić i Florijana Ružić iz istarskog restorana San Rocco gostuje 21.12., Boris Šuljić iz restorana Boškinac dašak Paga donosi 22.12., a više informacija podijelit ćemo uskoro.

Bolja pozivnica, vjerujemo, nije potrebna, stoga dođite fulirati se s nama i uživajte u gastronomskim i adventskim trenucima za pamćenje!

12.12.2022. 10:01:00
http://metro-portal.hr/star-chef-cooking-around-by-metro-na-fooling-around-by-fuliranje/140374/