Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2010. 18:30:00
DOSTA IM JE

Stanovnici Venecije ne žele ''Venecijaland''

Prosvjed u Veneciji okupio je ljude koji u tom gradu žive i protive se pretvaranju Venecije u tematski park

Venecija
Venecija (Wikipedia)

Stanovnici Venecije prosvjedovali su u nedjelju protiv rasta cijena i navale turista, rugajući se na svoj račun i upozoravajući na činjenicu da se njihov grad pretvara u neku vrstu tematskog parka ili "Venecijalanda", po uzoru na "Disneyland".

"Venecija se pretvara u zabavni park za dvadeset milijuna turista koji nas, ni krive ni dužne, preplavljuju svake godine", ističe u priopćenju Matteo Secchi, glasnogovornik organizatora prosvjeda. "Sve što sada možemo učiniti je da organiziramo svečano otvorenje novog tematskog parka "Venecijalanda", dodao je u šali.

Prosvjedi su izazov za gradsku upravu koja, čini se, nije kadra izaći na kraj s tim problemom.

Prosvjednici su, odjeveni u prepoznatljive odore animatora tematskih parkova, unajmili desetak gondola i organizirali dugu povorku duž Canala Grande pred očima zbunjenih posjetitelja. Zatim su pošli na željeznički kolodvor gdje su prodavali ulaznice za "Venecijaland".

Gradonačelnik Venecije Giorgio Orsoni objavio je priopćenje u kojemu kaže kako se "nada da će prosvjed svojom razigranošću i dobrim raspoloženjem potaknuti raspravu o pitanjima koja naša uprava treba rješavati", rekao je. (hina/metro-portal)

14.11.2010. 18:30:00
http://metro-portal.hr/stanovnici-venecije-ne-zele-venecijaland/51193/