Metro-portal.hr

objavljeno 06.06.2008. 01:58:12

Stanley Cup seli u Detroit

Lidstrom kapetan
Lidstrom kapetan (Getty Images)

U šestoj utakmici finala Stanley Cupa, najjače hokejaške lige na svijetu, Detroit Red Wingsi svladali su Pittsburg Penguinse s 3-2 i osigurali NHL naslov.

Nakon što su u regularnom tijeku sezone ponovno prešli granicu od sto bodova, Red Wingsi su u istom ritmu nastavili do kraja doigravanja. Nitko od njihovih protivnika nije imao rješenja za eksplozivnu navalu, koju je predvodio Henrik Zetterberg, koji je na kraju i osvojio Con Smythe trofej, kao najkorisniji igrač doigravanja.

U samom finalu Penguinsi nisu prošli ništa bolje od Detroitovih protivnika sa zapadne obale. Pobijedili su u dvije utakmice, od kojih su jednu odigrali u čak tri produžetka. Ipak, u Mellon Areni u Pittsburghu, kapetan Detroita Nicklas Lidstrom postao je prvi europski kapetan jedne NHL ekipe koji je podigao Stanley Cup.

Kapetan Penguinsa, mladi Sidney Crosby, ‘klinac’ koji je tek prešao dvadesetu, po mnogima novi Wayne Gretzky, u svojoj drugoj sezoni u NHL-u, došao je nadomak kupa, no već na početku doigravanja ‘mirisalo’ je na to da je posjet Lorda Stanleyja ove godine ipak rezerviran za Detroit. (METRO) 

06.06.2008. 01:58:12
http://metro-portal.hr/stanley-cup-seli-u-detroit/8281/