Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2008. 15:24:02
nakon dugih 20 godina

Stadion u Kranjčevićevoj pod reflektorima!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vedran Đulić, CROPIX)

Jučerašnja utakmica između Zagreba i Osijeka na stadionu u Kranjčevićevoj odigrana je nakon mnogo godina u večernjem terminu, što su omogućila svjetla novih reflektora. I kao da je vrijeme stalo davne 1987. godine, jer upravo je tada isti ovaj par igrao na Kranjčevićevoj, ali su gledatelji nažalost osim njihova okršaja mogli vidjeti i udar groma koji je pogodio prve stadionske reflektore u ovom dijelu Europe.

Tada je utakmica nastavljena sljedeći dan, a krajnji je rezultat bio 2:0 za goste. Zagrebaši su svoju priliku iskoristili nakon dvadeset godina, pogocima Čuture i Vugrineca koji su svom stadionu 'nakon 21 godine' donijeli pobjedu.

Točno u deset do osam pritiskom na gumb, Milan Bandić i Željko Smolek zajedničkim su snagama svečano pustili u rad reflektore. Osvjetljavanje terena u Kranjčevićevoj financirao je Grad Zagreb. Prošli su tjedan postavljena četiri stupa i radnici Elektre izvršili su zadnje predradnje kako bi struja jučer stigla na zagrebački stadion, koji je u stalnoj sjeni onoga u Maksimiru.

Službena potpora Zagrebaša, 'Bijeli Anđeli', prije nekoliko su tjedana prosvjedovali upravo protiv tog, Dinamovog stadiona. Na utakmicu, koja se zbog tehničkih razloga nije mogla odigrati na Zagrebovu stadionu, navijači su odbili otići. Dvoboj Zagreba i Hajduka 'Anđeli' su popratili u mraku uz radio prijenos na tranzistorima. Stav je bio jasan - 'Bolje u mraku nego u Maksimiru' razvilo se tada po mračnim tribinama, a jučerašnje svjetlo obećalo je, nadamo se, neke bolje dane klubu koji je do sada s razlogom bio u sjeni, ali sada on ima nove reflektore!

Piše: Piše: Danijela Miklec
25.08.2008. 15:24:02
http://metro-portal.hr/stadion-u-kranjcevicevoj-s-reflektorima-nakon-20-godina/11073/