Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2011. 20:45:07
SRS

Srpski radikali prosvjeduju zbog Mladićeva uhićenja

Na mitingu u Beogradu se okupilo nekoliko tisuća ljudi, među kojima je veliki broj stigao tijekom dana autobusima iz drugih srbijanskih mjesta

Ratko Mladić
Ratko Mladić (YouTube)

Na prostoru ispred Doma Narodne skupštine u središtu Beograda u nedjelju kasno popodne počeo je miting Srpske radikalne stranke (SRS) organiziran u znak potpore uhićenom haaškom optuženiku Ratku Mladiću, javlja Hina.

Na mitingu se okupilo nekoliko tisuća ljudi, među kojima je veliki broj stigao tijekom dana autobusima iz drugih srbijanskih mjesta, a organizatori su uoči skupa poručili kako ne očekuju izgrede te da je riječ o mirnom prosvjedu.

Među okupljenima se mogu vidjeti brojne zastave SRS-a, kao i fotografije Mladića te Radovana Karadžića i predsjednika stranke Vojislava Šešelja, obojice također haaških optuženika.

Oko 3.000 pripadnika policije, među kojima i oni opremljeni za razbijanje demonstracija, raspoređeno je središnjim gradskim cestama, posebice oko najvažnijih institucija, a kako je objašnjeno iz policije, mjere sigurnosti podignute su na višu razinu zbog očekivanja da na skupu sudjeluju pripadnici ekstremnih desničarskih organizacija.

Ratko Mladić uhićen je u četvrtak u vojvođanskom selu Lazarevu, od kada se nalazi u pritvoru beogradskog posebnog suda.

29.05.2011. 20:45:07
http://metro-portal.hr/srpski-radikali-prosvjeduju-zbog-mladiceva-uhicenja/59426/